Skip to content
Menu
Menu

ŠARIŠANKA JE SPÄŤ / A s ňou aj Dievčenský hokejový víkend

Prečítať článok

Za ostatné tri roky si prešli tým najhorším, no sú späť a treba s nimi rozhodne znova rátať. Hokejistky ŽHK 2000 Šarišanka Prešov dve sezóny fungovali v provizórnom režime, dôvodom bola rekonštrukcia zimného štadióna pod Kalváriou, hneď na to sa dostavila pandémia koronavírusu, počas ktorej dostal amatérsky šport na celom Slovensku červenú. 

„Vraciame sa do svojho domovského stánku, ktorý už oficiálne pokrstili hokejisti, teraz je rad na nás. Všetci sa na to tešíme, už dnes nás čaká extraligová premiéra na košickom ľade, čo vlastne znamená oficiálny ostrý štart do sezóny, no už o deň neskôr je na programe náš úvodný domáci majstrák – zhodou okolností znova proti Košičankám,“ dal sa počuť manažér Šarišanky Jaroslav Sabol.

V tej súvislosti je tu ešte jedna zaujímavá informácia o chystanej akcii s názvom Dievčenský hokejový víkend. Uskutoční sa v sobotu 16. októbra 2021 od 18.30 h práve na ľade Ice areny. Funkciu ambasádorky zverili organizátori jednej z najlepších hráčok extraligovej súťaže a účastníčke OH 2010 vo Vancouveri Petre Jurčovej.

Akcia je určená je pre rodičov a dievčatá vo veku od štyroch do štrnástich rokov, ktoré by chceli svoje prvé kroky na ľade absolvovať medzi hokejistkami Prešova. „Určite nie iba tie najmenšie, prípadne dievčatá prvého stupňa základných škôl, no radi privítame aj o čosi staršie školáčky. Avšak, čo sa týka spresnenia vekovej hranice, ukázalo sa, že najideálnejšie je začať s ženským ľadovým hokejom čo najskôr (maximálne do desiatich rokov). V našom klube ponúkame možnosť spoznať nové kamarátky, stať sa súčasťou hokejového tímu, ktorý má vo svojej zbierke rad medailových umiestnení v domácej ligovej súťaži, “ odkázal J. Sabol.

Pre doplnenie ešte niektoré ďalšie informácie o plánovanom podujatí:

Po zaregistrovaní na stránka SZĽH (www.hockeyslovakia.sk) sa môžu dievčatá tešiť na darčeky: hokejový dres , puk , náramok, nálepky…

Povinná výbava: korčule, prilba, rukavice (nemusia byť hokejové), rúško a vhodné oblečenie na ľad.

Nepovinná výbava: dres, hokejka – v prípade potreby môžu byť zapožičané.

Ján MIROĽA