Skip to content
Menu
Menu

Začali sa Dni nezábudiek, zapojiť sa môžu aj Prešovčania

Mesto Prešov sa každoročne zapája do zbierky Dni nezábudiek, ktorú organizuje Liga za duševné zdravie. Pomôcť môžete aj vy.

Už od svojho vzniku realizuje Liga za duševné zdravie SR celonárodnú zbierku DNI NEZÁBUDIEK v uliciach slovenských miest.

Obzvlášť súčasná doba, v ktorej žijeme, nám čoraz viac ukazuje, aké dôležité je nielen fyzické, ale i duševné zdravie.

V meste Prešov sa do zbierky Dni nezábudiek zapájajú žiaci a študenti základných a stredných škôl, ale aj mnoho dobrovoľníkov v uliciach, obchodné centrá, firmy a pod.

Každoročne na jeseň vyjdú do ulíc tisícky dobrovoľníkov s nežnými modrými kvietkami nezábudiek ako symbolmi krehkosti duše. Upozorňujú na dôležitosť ochrany duševného zdravia a pomáhajú nám šíriť destigmatizáciu ohľadne duševných porúch.

Za dobrovoľný príspevok do pokladničiek môžete získať malý modrý kvietok nezábudky a pomôžete tak realizácii destigmatizačných aktivít po celom Slovensku, nakoľko vyzbierané finančné prostriedky zostávajú v regiónoch, kde sa vyzbierajú.

Každý rok má zbierka aj svoju ústrednú kampaňovú tému, ktorá kopíruje tému vyhlásenú World Federation For Mental Health. Tento rok je to téma: Vypusťme paru. Naša spoločnosť je pretlakovaná. Vnímame, čo sa okolo nás deje a mali by sme sa začať rozprávať o tom, ako nanovo vybudovať znesiteľné spoločenské vzťahy. Duševné zdravie jednotlivca závisí od duševného stavu celej spoločnosti.

Verejná zbierka Dni nezábudiek 2021 prebieha v uliciach slovenských miest od 6. do 10. októbra 2021.

Okrem toho môžete prispieť aj:

  • prázdnou SMS na číslo 833 v hodnote 3€ v sieťach všetkých mobilných operátorov (Telekom, Orange, O2, 4ka(od 1. 10. do 31. 12. 2021)
  • platbou na účet zbierky Dni nezábudiek 2021 SK30 6500 0000 0000 2057 1089. (od 1. 10. do 31. 12. 2021)
  • cez portál Darujme.sk

Viac informácií nájdete na: https://dninezabudiek.sk/

Zdroj: presov.sk