Skip to content
Menu
Menu

Semifinále play-off: Prešov – Svidník 1:1 na zápasy

Prečítať článok

Extraliga volejbalistov

V extralige volejbalistov boli v sobotu na programe druhé semifinálové zápasy play-off. Svidníčania v ňom zaskočili Prešovčanov a vyhrali nad VK Mirad UNIPO 3:0. Vo východniarskom derby sa Svidník na piaty pokus s Prešovom v tomto ročníku dočkal nielen prvého vyhratého setu, ale aj vyhratého zápasu.

Slávia Svidník – VK Mirad UNIPO Prešov 3:0 (23, 18, 29), Svidník: Marjov 6, R. Vitko 3, M. Sopko ml. 9, Ľ. Macko 8, Gulák 18, B. Skasko 13 (libero M. Vitko, Horňák, Gula), Prešov: Goč, Jendrejčák 1, Smolej 3, Mikovčík 5, Kozák 14, Ščerba 18 (libero T. Lampart, P. Porubský 1, Hudák 1, V. Rzyman, M. Sopko st. 6), hráči zápasu: B. Skasko – M. Ščerba. Stav série: 1:1, hrá sa na tri víťazstvá.

Rastislav Paňko, tréner Svidníka: „Zápas sa začal nervózne na oboch stranách. Chlapci mali zviazané ruky, najviac sa to prejavilo na servise. My sme dobre side-outovali, boli úspešní. Chlapcom gratulujem za bojovný výkon, aj keď sa vyskytli nejaké chybičky. Hlavné je, že stav série je vyrovnaný.“  

Erik Digaňa, tréner Prešova: „Je to play-off. Chlapci si mysleli, že to pôjde samo a nejde, čo je dobré. V priebehu dňa sme sa dozvedeli nepríjemnú správu, že Lamanec nám na chvíľu vypadne. No Šimon Kozák hral na poste univerzála výborne, čiže to  nebola nejaká citeľná strata. Každopádne, musíme sa znova pripraviť, chlapci si musia uvedomiť, že v play-off sa bojuje, že to nie je základná časť.“

Tretí semifinálový zápas play-off VK Mirad UNIPO Prešov – Slávia Svidník je na programe v stredu 23. marca (17.30 h) v hale Prešovskej univerzity, štvrtý Svidník – Prešov v sobotu 26. marca (17. h). Súboje nesporne prinesú kvalitný volejbal umocnený skvelou atmosférou, zaujímavé a dramatické momenty, tuhý boj o každú loptu.

(jac)