Skip to content
Menu
Menu

Šláger 4. kola bude v Radaticiach

Prečítať článok

Žreb 3. kola 8. A ligy „dal“ dokopy zaujímavú dvojicu. Navrátilec vs. „exdruholigista“. Jedni zažívajú eufóriu po znovuzrodení seniorského futbalu, tí druhí, aj keď to bola iná eufória, to už majú za sebou a ostali len spomienky. Na ihrisku ŠK Slovan Solivar hral ŠK Ličartovce. Domáci týždeň predtým absolvovali víťaznú premiéru v Janove, kde zvíťazili 3:1. Hostia mali na konte dva duely, obidva pred vlastnými fanúšikmi (Sedlice 7:0, Haniska 0:0).   

Lenže, hráčom ŠK Slovan tentoraz tri góly na tri body nestačili. Prehrali 3:4 (2:3). Napriek tomu, že mali úspešný vstup do zápasu a to vďaka presnému zásahu Martina Dzuriša už v piatej minúte. Lebo hostia dokázali odpovedať a to až trikrát za sebou. Na 1:1 vyrovnával v 23. minúte Daniel Vargovčík… A potom prišli chvíle odchovanca Ličartoviec 31-ročného Dávida Babčáka. Alebo skôr sekundy, presnejšie niekoľko desiatok sekúnd, počas ktorých bol ústrednou postavou na trávniku. V 36. a 37. minúte sa dvakrát presadil v koncovke a otočil vývoj merania síl na 1:3.

Do prestávky padol ešte jeden gól. Z pokutového kopu sa presadil Rudolf Rusnák a bolo 2:3. Potom sa už len čakalo na hvizd rozhodcovskej píšťalky… Nasledovala polčasová prestávka, po nej druhé dejstvo. Avšak, gól do šatne Solivarčanom nepomohol. Na začiatku druhého dejstva naň nedokázali nadviazať. Naopak, boli to Ličartovčania, ktorí zvýšili svoje vedenie na 2:4, ich gólovú rasť zariadil v 63. minúte Jozef Biacovský.

Po veľmi krátkej chvíli boli do tretice „v hre“ sekundy. Ubehlo ich len niekoľko a vďaka Martinovi Molitorisovi sa nováčik znova vrátil do hry – 3:4. A to bolo v podaní obidvoch súperov (čo sa týka gólového prejavu) všetko, na výsledku sa už nič nezmenilo…

V nedeľu je na programe štvrtá runda. Niekedy podvečer vedúce Ličartovce (7 bodov) o pozíciu lídra určite prídu. Majú totiž voľný termín. Nahradí ich niekto z dvojice Radatice (2. miesto), Ruská Nová Ves (3). Obaja majú na konte rovnako po 7 bodov, a stretnú sa vo vzájomnom zápase (od 15.30 h). Už vieme, kde bude šláger štvrtého kola 8. A ligy.

Ján MIROĽA
Foto: Viktor Zamborský