Skip to content
Menu
Menu

Tatran v domácej súťaži s plným bodovým ziskom

Prečítať článok

 HC Sporta Hlohovec – Tatran Prešov 19:39 (9:19)

(vz) – Po odohratí piatkového stretnutia Európskej ligy v Bukurešti, cestovali hádzanári Tatrana Prešov hneď na Slovensko, kde ich v nedeľu čakal zápas 15. kola Niké handball extraligy v Hlohovci. Domáci tím zdolali o dvadsať gólov a vedú súťaž s osembodovým náskokom pred Považskou Bystricou.

Úradujúci slovenský majster bol jasne lepší od úvodného hvizdu. Už na začiatku štvrtej minúty viedol 4:0 a svoj náskok neustále zvyšoval. Najlepším strelcom bol Hernandez s ôsmimi  gólmi. Do streleckej listiny sa zapísali okrem brankárov všetci hráči, ktorí nastúpili na palubovku.

Igor Čupryna: „Myslím, že to pre nás bol dobrý zápas. Dobre sme súpera rozbehali. Mali sme možno problém v polovici prvého polčasu, ale zvládli sme ho. Dôležité je, že sa nikto nezranil a čas na palubovke dostal Pedro Pecheco. Bolo na ňom vidno, že hrá s chuťou a potiahol tím, keď súpera rozbehal. Možno je teraz aj trochu škoda, že napokon v utorok proti Füchse nehráme, keďže sme po posledných výkonoch v lepšej nálade, naopak súper v posledných štyroch zápasoch nevyhral. Možno sme to mohli využiť.“

Nino Grzentič

Oliver Rábek: “Mali sme to ako povinnú jazdu, snažili sme sa to uhrať na čo najvyšší výsledok. Taktika nebola nijaká extra špeciálna, mali sme mať jedine dobrú obranu a z toho ťahať rýchly protiútok, alebo vyrážať na prvé vlny, čo sa nám miestami aj darilo. Škoda nepremenených čistých šancí, ktorých bolo podľa mňa dosť. Musíme sa teraz dať dohromady a zregenerovať. Máme 2-3 dni, aby sme sa pripravili na ďalší zápas, ktorý nás trochu počká, keďže duel proti Füchse nám odpadol a čaká nás v SEHA lige až Bitola, ktorá bude veľmi – veľmi ťažkým súperom. Naposledy sme však u nich vyhrali, čiže veľmi dúfam, že sa nám podarí zopakovať tento výsledok.“  

Tatran: Čupryna, Colodeti – Rábek 4, Santos 5, Pacecho 4, Fech 1/1, Linhares, Rečičár 3, Michalka 4, Grzentič 6, Hernandez 8/1, Carapkin 4. Najviac gólov súpera: Briatka 6/1, Holdoš a T. Mažár po 3, Cvičela 2. Rozhodovali: Balogh a Nagy.  Pokutové hody: 2/1 – 2/2, vylúčenia: 4:2 + ČK: 46. Páleš (Hlohovec) – za tri vylúčenia.

V našej najvyššej súťaži  Tatran najbližšie privíta  v sobotu 6. marca v 16. kole na domácej palubovke  HKM Slovan Šaľa.

Prešovskí hádzanári mali v utorok 23. februára odohrať  ďalší duel Európskej ligy proti nemeckému bundesligovému tímu Füchse Berlín, v pôvodne avizovanom termíne. Európska hádzanárska federáciu duel preložila na zatiaľ nestanovený termín. Dôvodom na preloženia zápasu 9. kola sú aktuálne pravidlá v súvislosti s prijatými opatreniami na zabránenie šírenia ochorenia COVID-19, podľa ktorých by musel nemecký tím po návrate zo zápasu na Slovensku ostať v 14-dňovej karanténe. V prvom vzájomnom stretnutí vyhrali „líšky z Berlína“ nad Tatranom na vlastnej palubovke 35:27 (18:13).

Foto: Viktor Zamborský