Skip to content
Menu
Menu

Radnica doručí seniorom respirátory až domov

Prečítať článok

(ako) – Prešovská radnica reaguje na zhoršujúcu sa epidemiologickú situáciu a podáva pomocnú ruku seniorom. Každému obyvateľovi mesta nad 65 rokov bezplatne doručí respirátor FFP2 na miesto jeho bydliska.

Epidemiologická krivka dosahuje v uplynulých dňoch rekordné hodnoty, pričom najviac ohrozenou skupinou sú aj naďalej seniori. Niektorí z nich sa už stihli zaočkovať, respektíve čakajú na druhú dávku vakcíny, no mnohí ešte očkovanie neabsolvovali.

V snahe chrániť zdravie občanov, ktorí patria v čase pandémie k tým najzraniteľnejším, sa mesto Prešov rozhodlo bezplatne rozdistribuovať respirátory typu FFP2 pre všetkých seniorov nad 65 rokov s trvalým pobytom v meste.

„Už počas prvej vlny pandémie sme našim seniorom rozdávali látkové rúška. Chrániť zdravie našich občanov však chceme aj v čase keď sa šíri britská mutácia koronavírusu, a preto sme sa rozhodli zabezpečiť seniorom respirátory. Tie im poslúžia v prípade, že budú musieť prísť do kontaktu s cudzími ľuďmi v rizikovom prostredí, napríklad v zdravotníckom zariadení pri návšteve lekára,“ uviedla primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová.

Zamestnanci Odboru služieb pre občanov začali doručovať seniorom respirátory priamo do ich poštových schránok v mieste ich trvalého bydliska. Pripravených majú 15 330 respirátorov FFP2 bez výdychového ventilu v hodnote takmer 7 tisíc eur. Distribúcia sa už začala.

„Všetkých seniorov žiadame, aby boli trpezliví a aby si v týchto dňoch nezabudli skontrolovať schránku. V záujme ochrany zdravia nebudeme seniorov pozývať na úrad a nebudú si môcť respirátor vyzdvihnúť osobne, aby sme predišli stretávaniu sa väčšieho počtu ľudí,“ informoval hovorca mesta Vladimír Tomek.

Foto: presov.sk