Skip to content
Menu
Menu

Tretie víťazstvo v týždni

Prečítať článok

Tatran Prešov – HKM Šaľa 32:20 (12:11)

(vz) – Tretie víťazstvo počas piatich dní dosiahli hádzanári Tatrana Prešov v sobotu na domácej palubovke, keď v 16. kole Niké handball extraligy zdolali HKM Slovan Šaľa 32:20 a v domácej extralige sú na čele súťaže bez straty bodu.

Hostia v Prešove bojovali. Lepšie začali domáci, ktorí si postupne vypracovali päťgólový náskok, ale húževnatí Šaľania do prestávky stiahli na rozdiel gólu. Po nej v 35. min vyrovnali na 14:14 a aj 15:15. Tatran potom zapol na vyššie obrátky a zobral hosťom nádej na lepší výsledok. Presvedčivo vyhral o dvanásť gólov.

Guilherme Linhares a Roman Tsarapkin sa snažia zastaviť Daniela Magdolena.

Tréner Tatrana Slavko Goluža nebol spokojný s výkonom: „Všetko dobre čo sme robili vo februári sme zmazali v prvom polčase. Takto sa nehrá. Mali sme začať na maximum prvý polčas a v tom druhom si už môžeme dovoliť zvoľniť tempo. Aj tu samozrejme nájdeme aj výnimky, ktoré príkladne bojovali od začiatku do konca. Napríklad Marcos Colodeti, ktorý aj v šesťdesiatej minúte sa obetavo hádzal za loptou. Chlapcom som po zápase povedal, že teraz musíme zresetovať hlavu, vrátiť sa oboma nohami na zem a k zápasom pristupovať ako profesionáli.“

Tomáš Rečičár a Oliver Rábek na snímke v obrannej čiinosti. Obidva dali Šali po šesť gólov.

Marcos Colodeti: „Zápas sme začali trochu nekoncentrovane. Potrebovali sme sa zlepšiť a to sa nám podarilo v druhom polčase. Odskočili sme na päť – šesťgólový rozdiel. Mohli sme si zápas uľahčiť aj predtým, ale akoby na nás bola vidieť únava. Ale je to normálne, keďže to bol pre nás tento týždeň už tretí zápas. Som však rád, že napokon sme vyhrali.“

Tatran: Čupryna, Colodeti – Rábek 6/4, Santos 2, Pacecho, Fech 4, Linhares 2, Rečičár 6, Michalka, Grzentič 3, Hernandez 3 , Carapkin 6. Rozhodovali: Daňo a Sabol. Pokutové hody: 4/4 – 2/1, vylúčenia:3:3.

Do streleckej  listiny sa šesťkrát zapísal aj Roman Tsarapkin.

Foto: Vikto Zamborský