Skip to content
Menu
Menu

V Európskej lige stále bez bodu

Prečítať článok

Sporting Lisabon – Tatran Prešov 27:21 (13:10)

(vz) – Stále bez bodu sú v Európskej lige hádzanári Tatrana Prešov. Neuspeli ani v piatom vystúpení na portugalskej pôde proti Sportingu Lisabon, kde prehrali rozdielom šiestich gólov. Už v utorok sa budú snažiť získať prvé body na palubovke francúzskeho USAM Nimes Gard, ktorému v úvodnom zápase EL na domácej pôde podľahli 22:28. 

Tréner Tatrana Slavko Goluža mal k dispozícii desiatich hráčov v poli a dvoch brankárov. K už skôr absentujúcim hráčom pre zranenia sa pridal chorý Dávid Michalka a duel nedohral kapitán Oliver Rábek po neférovom zákroku domáceho Doroščuka v 15. minúte. Prešov sa ujal vedenia, jeho hráči sa snažili, ale proti bol brankár Sportingu Mateus Skok, ktorý mal 44,4 percentnú úspešnosť. Zle nechytal ani Igor Čupryna (na snímke) s 37,14 percentnou úspešnosťou. Tatran po prestávke stiahol na rozdiel gólu, mohol aj vyrovnať, no jeho hráčom sa nedarilo v koncovke.

„Gratulujem Sportingu, boli lepším tímom. My sme sa dopustili veľkého počtu technických chýb a nepresností. Mali sme úzky káder, nedalo sa striedať. Napriek tomu si myslím, že sme mali šancu na to, aby bol zápas zaujímavý. Pri domácom vedení o dva góly sme však znovu zle zahrali presilovku. Tu bola ešte naša šanca zápas zdramatizovať. Súper potom naopak odskočil na päť, šesť gólov a bolo po zápase,“ boli slová trénera Slavka Golužu po skončení duelu.

Brankár Igor Čupryna: „Vedeli sme, že to vzhľadom na preriedený káder nebude vôbec ľahké. Napriek tomu sme išli na sto percent. Jasne, na konci už bolo vidieť, že nám nestačí energia. Dúfam, že Oli Rábek bude na najbližší zápas v poriadku, aby sme sa aj vo Francúzsku pokúsili predviesť čo najlepší výkon.“     

Tatran: Čupryna, Colodeti – Rábek 2, Santos 2, Jaballah 2, Pacecho 4, Fech, Rečičár 3, Hozman, Grzentič, Hernandez 8/5, Carapkin.  Najviac gólov súpera: Rocha 8, Vietia Valdez 7, Schongarth 4. Pokutové hody: 1/1 – 5/5, vylúčenia: 5:1 + ČK: 15. Doroščuk (faul).

Foto: Viktor Zamborský