Skip to content
Menu
Menu

V tretej lige vydreté víťazstvo Prešova

Prečítať článok

(nšc) – V štrnástom kole tretej futbalovej ligy vyhral 1. FC Tatran Prešov nad MFK Slovan Giraltovce 2:1 (1:0). Prešovčania proti húževnatému a dobre brániacemu mužstvu víťazstvo vydreli, víťazný gól dal v 90. min M. Pribula z pokutového kopu. Futbalisti Prešova mali viac z hry i šancí, nedokázali ich však zužitkovať. Poradie na čele súťaže: 1. Spišská N. Ves 35, 2. Prešov 33, 3. Lipany 29, 4. Stropkov 29. Zápas 14. kola Stropkov – Spišská N. Ves sa odohrá 6. novembra.

Góly: 36. a 90. M. Pribula (druhý gól z penalty) – 70. Kuriplach. ŽK: Prysiazhniuk, Belák, P. Krajňák, Čuška, ČK: 89. Belák po 2 ŽK. Rozhodoval R. Bobko.

1. FC Tatran Prešov: Buchta – M. Macejko, Berecký, Poľák, Maguľak – Haščák (80. O. Špilár), A. Olejár – K. Hirka (61. Škrepták), Karaš, M. Pribula (90. Bilas) – Dolný.

Róbert Petruš, asistent trénera Prešova: „Bol to ťažký zápas, v prvom rade ťažkým sme si ho urobili my. V prvom polčase sme nepremenili šance, stav jeden nula je veľmi zradný a riskantný. Takisto v druhom polčase sme nedotiahli niektoré veci a tak samozrejme prišiel trest. Súper prišiel pred našu bránku a potrestal nás gólom. Proti nám sa každé mužstvo chce vytiahnuť a podať svoj maximálny výkon. Nemáme to ľahké, chlapci však musia pochopiť, že do každého zápasu musia ísť na sto percent hlavne v dôraze a nasadení. Inak to budeme mať ťažké s každým súperom. Teší nás zisk troch bodov a to, že sme nezakopli. Potrebujeme sa dobre skoncentrovať na záverečný zápas jesene v Sobranciach a zvládnuť ho. Sú zápasy, keď vám to vychádza, využijete šance a sú aj také, keď vám to nepadá a trápite sa. Mužstvo Giraltoviec žilo, podržal ich i brankár Prysiazhniuk, víťazstvo sme vydreli.“         

Martin Pribula, kapitán Prešova: „Giraltovce ukázali, že futbal hrať vedia, potrápili aj Lipany. Škoda, že sme nedali na dva nula. Tešia nás tri body, aj keď to možno nebol pekný zápas. Druhý polčas nebol podľa našich predstáv. Musíme však zvládať aj také zápasy a my sme ho zvládli. Platilo nedáš, dostaneš. Dokázali sme sa z toho pozviechať a dať víťazný gól. Najskôr ma tešia tri body, ale samozrejme ma potešilo aj to, že som dal góly. Raz potiahne jeden, potom druhý, tretí… Dôležité je, aby každý potiahol mužstvo v správny čas. Pri penalte som ťažil i z toho, že som pokojný človek, to mi pomohlo, tak ako v živote. Zvládnuť nám treba aj záverečný jesenný zápas v Sobranciach.“