Skip to content
Menu
Menu

Veľkošarišania pobežia od Tatier k Dunaju

Prečítať článok

Chcú si splniť sen, nezlomili ich ani patálie v príprave

V sobotu 14. a nedeľu 15. augusta prvý raz absolvuje bežeckú štafetu od Tatier k Dunaju tím z Veľkého Šariša – team Gohr. Od Demänovskej doliny po Bratislavu na Tyršovom námestí zabehne 345 km. Štafetový kolík si bude odovzdávať šesť vytrvalcov: Vladimír Vojtek, Peter Paulik, Jaroslav Koribský, Peter Kusý, Martina Kovalíková, Diana Karpjaková. Bežať sa bude v každom počasí, celý deň a celú noc, vychádza to na cca 29 hodín. Viac nám prezradil kapitán tímu Peter Paulik.

„Počas prípravy na toto náročné podujatie sa nám nevyhli nepríjemnosti a prekážky,“ poznamenal P. Paulik. „Po euforickom tréningovom začiatku nám COVID-19 poslal do postele štyroch členov tímu. Návrat do patričnej športovej formy bol zdĺhavý. A žiaľ, smola sa nám ďalej lepila na päty. Dve výborné bežkyne sa počas prípravy zranili a pre zdravotné problémy v nej nemohli pokračovať. Našťastie sa nám podarilo získať do tímu bežcov, ktorí sa pre našu myšlienku nadchli. Dve prekážky sme zvládli, no osud akoby nás skúšal ďalej,“ zvýraznil P. Paulik.

Foto: fb Gohr

„Mesiac a pol pred štartom štafety som mal nehodu – išiel som na bicykli a vodič osobného auta mi nedal prednosť a z miesta nehody ušiel. Liečba po nehode mi trvala týždeň a opäť som musel pracovať na stratenej kondícii. Napriek prekážkam náš sen nevzdávame, bojujeme, trénujeme a štartujeme na rôznych pretekoch, ktoré nás tiež pripravujú na túto náročnú štafetu.“ Peter Paulik, kapitán tímu, tiež vyslovil poďakovanie zamestnávateľovi, spoločnosti Gohr – vo Veľkom Šariši vyrába ťažké oceľové konštrukcie, za podporu a pomoc.

(jac)