Skip to content
Menu
Menu

Volejbalisti naďalej na víťaznej vlne

(vz) – Prešovskí volejbalisti aj po piatom zápase sú jediným mužstvom, ktoré v novej sezóne ešte neokúsilo trpkosť prehry. V sobotu si doma poradili s Komárnom 3:1. Domácim chýbal blokár Ivo Mikovčík. V základe ho nahradil Tomáš Šiket.

Zverenci Mareka Kardoša vyhrali prvý set hladko napriek tomu, že Komárno už viedlo 9:5, ale domáci v pohode otočili na 10:9 a aj v ďalšom priebehu setu boli lepší. Prvá časť druhého dejstva bola vyrovaná, druhá patrila hosťom. Tí sa nevzdávali bojovali a v tretom sete vyhrávali 13:10, domáci vyrovnali a patrila im aj koncovka podobne aj štvrtý set.

Marek Kardoš, tréner Prešova: „Vedeli sme, že to nebude ľahký súper aj vzhľadom na to, že nám chýbal hráč zo základnej zostavy. Z Tomáša Šiketa keď opadol stres, tak reálne to nebolo až také zle. Vedeli sme, že súper nebude hrať tak, ako posledný zápas proti Bratislave, ktorý im totálne nevyšiel. Fakt dnes hrali veľmi dobre v obrane. Dá sa povedať, že nás dosť ubránili a mali sme problém si urobiť side-out, čo je kľúčom k víťazstvu. Našťastie v druhej časti sme začali veľmi dobre servovať, na základe toho aj brániť a keď dávate tlak na súpera, tak ten sa zlomí. Nakoniec sme vo štvrtom sete sériou piatich-šiestich bodov otočili zápas.“

Peter Porubský, nahrávač Prešova: „Bol to náročný zápas. Vedeli sme, že Komárno je dobrý súper, majú kvalitný káder. Celý zápas bol ako na hojdačke, až na ten posledný set, kedy sa nám podarilo odskočiť a dotiahnuť to do víťazného konca.“

Prešovská radosť.

VK MIRAD UNIPO PREŠOV – RIEKER UJS KOMÁRNO 3:1 (19, -17, 21, 17)

Prešov: Šiket 3, P. Porubský 8, M. Sopko st. 15, Macko 10, Szarek 16, Ščerba 10, libero T. Lampart (Velička 0, V. Rzyman 0). Rozhodovali: Niklová a Tiňo, bez divákov.

Volejbalistov Prešova čaká najbližšie 14. novembra na domácej palubovke dohrávka  3. kola s VKP Bratislava.

 

Foto: Viktor Zamborský