Skip to content
Menu
Menu

Volejbalisti VK Mirad Unipo Prešov bronzoví

Prečítať článok

VK MIRAD UNIPO PREŠOV – VK KDS-Šport KOŠICE 3:0 (16, 17, 19)

(vz) – Päťzápasovú bitku o bronzové medaily vyhrali volejbalisti Prešova nad Košicami 3:2. Aj v rozhodujúcom sobotňajšom stretnutí sa potvrdilo staré známe – môj dom môj hrad. Prešovčania tentoraz nedovolili hosťom uhrať ani set a právom sa tešili z tretieho bronzu v extralige (predtým v rokoch 2004 a 2017). V klubovej histórii je to siedma medaila. Okrem troch bronzových majú na svojom konte „Koňare“ dve zlaté (2005, 2015) a dve strieborné medaile (2010, 2016).  Obidva celky sa môžu stretnúť už v stredu v Nitre vo finále Slovenského pohára, pravda ak zdolajú v utorkovom semifinále Prešov Myjavu a Košice Svidník.

Domáci dominovali v prvých dvoch setoch. Do tretieho dejstva lepšie vstúpili Košičania, postupne si vytvorili päťbodový náskok 10:5. Viedli ešte v polovici setu 13:11,chybu na podaní urobil Smolej, k servisu sa dostal kapitán Prešova Martin Sopko st. a dvoma esami posadil domácich na koňa 14:13 a podával až do 19:13. Bol mužom zápasu s dvadsiati bodmi. Koncovka už patrila domácim.

Marek Kardoš, tréner Prešova: „Tento zápas sme mali pevne v rukách. Boli tam pasáže, keď súper už nemohol robiť nič iné, len riskovať servis. To sa mu podarilo v dvoch postaveniach. Keďže je to naša hala a tu fakt dobre servujeme, resp. niektorí dobre servujú. Tým servisom a hneď nato obranou a nie zbytočnými hlúposťami sme tú fázu v treťom sete otočili. Inak bol prakticky celý zápas v našich rukách.“

Martin Sopko st., kapitán Prešova: „Séria o tretie miesto bola veľmi ťažká. Som rád, že rozhodovalo aj domáce prostredie. To sú dve špecifické haly, košická malá, kde sa nám hrá trošku ťažko a táto naša väčšia, kde sú Košice stratené. My môžeme byť len veľmi radi sa, že sme hrali doma a využili to na sto percent. Po tej nešťastnej prehre v Košiciach, kde naozaj boli Košice lepšie, sme si vyčistili hlavy, porozprávali sa. Nemuseli sme hovoriť o taktike. Košice poznajú nás, my poznáme ich. Hovorili sme už len o dodržiavaní taktiky. Myslím si, že dnes sme to ako-tak dodržiavali, plus sme dali do toho väčšiu agresiu a hlavne srdiečko. To rozhodlo. Vidieť, že sme dnes išli za víťazstvom. Ja som veľmi rád, že sa nám tento piaty zápas podarilo vyhrať. Ono to možno vyzeralo ľahko, ale na ihrisku sme naozaj bojovali. Nechali sme tam seba, celé svoje svaly aj vnútro. V treťom sete sme zlomili ich odpor a už to išlo ľahko, lebo každý hráč do toho vložil svoje JA a nemali sme slabiny. Tréner nemusel veľa striedať. Každý hráč urobil svoje, aj na ihrisku aj hráči z lavičky povzbudzovali aj komentátori na online vysielaní zápasu a určite aj fanúšikovia doma fandili aj celý realizačný tím. Naozaj dnes je to zaslúžené víťazstvo a užívame si medailu.“

Prešov: Mudo 6, P. Porubský 5, M. Sopko st. 20, Macko 6, Szarek 11, Ščerba 7, libero T. Lampart (Mikovčík 0, Drobňák 0).

Košice: J. Hriňák 0, Smolej 13, Kríž 3, Lamanec 11, M. Sopko ml. 2, Pizur 4, liberá Marčok a Kurej (Goč 2, Ondruš 0, Machovec 0, Jendrejčák 2, Jakubov 2). Rozhodovali: Mokrý a Malík, bez divákov.

Foto: Viktor Zamborský