Skip to content
Menu
Menu

Po ťažkom rozbehu jasné víťazstvo

Tatran Prešov – HK Košice 32:18 (14:8) – stav série 1:0

(vz) – Začali sa semifinálové súboje v hádzanárskej extralige mužov, ktoré sa hrajú na tri víťazstvá. Prešov zdolal HK Košice rozdielom 14 gólov, v druhom  semifinále Považská Bystrica vyhrala o gól s Crows Košice  28:27.

V Prešove košický tím HK vzdoroval favoritovi, keď z 2:0 pre domácich otočil na 3:2. Bolo to aj preto, že od gólov zeleno-bielych ich zachránili žŕdky aj nepremenená sedmička. Päťgólovou šnúrou domáci išli do vedenia 7:3, ale hostia zrovnali 7:7. Po oddychovom čase Prešova už duel ovládli domáci a jasne ho vyhrali.

Slová hráčov Tatrana po zápase:

Guilherme Linhares: „Bol to dobrý zápas a to najmä v druhom polčase, keď sa nám podarilo odstrániť chyby, ktorých sme sa dopúšťali v prvom dejstve. Pracovali sme tvrdo, aby sme nášho súpera dokázali poraziť. Myslím, že sme v dnešnom zápase odviedli dobrú prácu. Musíme ale pracovať aj počas budúceho týždňa a sústrediť sa na zostávajúce zápasy semifinále, aby sme v nich predviedli ešte lepšie výkony.“ 

Jakub Kravčák:  „Do zápasu sme nevstúpili tak ako sme si v šatni povedali . Neboli sme koncentrovaní v obrane, nepremenili sme tiež čisté šance z protiútokov a náskokov. Po timeoute v dvadsiatej  minúte sme si ale povedali, že šliapneme v obrane, dáme pár ľahkých gólov a to sme aj splnili. Druhý polčas sme začali lepšie brániť, pokrývať pivota, dali znova niekoľko ľahkých gólov a o tom hovorí aj výsledok. Sú ale pred nami ďalšie dva zápasy, ktoré chceme vyhrať a postúpiť do finále.“

Tatran: Colodeti, Čupryna – Rábek 1, Santos 3, Pacecho 5, Fech 2, Linhares 7, Rečičár 1, Kravčák 2,  Michalka 4, Grzentič 1, Hernandez 2/1, Carapkin 4. Rozhodovali: B. Sivák :a R. Sivák.  Pokutové hody: 2/1 – 3/2, vylúčení: 3:4.

Druhé semifinále je na programe v stredu 14. apríla opäť na palubovke Tatran handball arény o 18.h.

Foto: Viktor Zamborský