Skip to content
Menu
Menu

Betlehemské svetlo opäť rozžiari domácnosti Prešovčanov

Prečítať článok

Betlehemské svetlo už skauti priniesli do Prešova. Prešovčania si ho z centra mesta môžu odniesť do svojich domácností.

Predvianočný dar symbolizujúci počiatočné svetlo roznášajú do všetkých kútov Slovenska mladí skauti. Je tomu tak aj v tomto roku a svetlo z Betlehema sa tak dostáva aj do prešovských príbytkov.

Skauti priniesli Betlehemské svetlo symbolicky aj do Prešova a odovzdali ho primátorke Andree Turčanovej.

V Prešove bude Betlehemské svetlo opäť plápolať v centre mesta, pri Konkatedrále sv. Mikuláša, odkiaľ si ho Prešovčania môžu odniesť do svojich domovov už od 22. decembra 2021 približne od 11.00 hod a tiež v dňoch 23. decembra v čase od 7.00 do 19.00 hod. a na Štedrý deň 24. decembra od 8.00 do 12.00 hod.

Táto predvianočná tradícia – symbol šírenia ľudskej lásky, porozumenia a nádeje, má na Slovensku už 32-ročnú tradíciu. Každé odpálenie svetielka tak podľa tradície odkazuje ďalej tiché prianie, aby sa pokoj a mier šírili v ľudských srdciach presne tak, ako sa od človeka k človeku šíri plameň Betlehemského svetla.

Mapu s miestami, kde všade si môžete Betlehemské svetlo odpáliť, nájdete už aj v novej aplikácii s názvom Betlehemské svetlo. Vďaka tejto praktickej aplikácii budete mať prehľad o dostupnosti plamienka Betlehemského svetla vo svojom okolí. Okrem skutočného Betlehemského svetla si môžete vyskúšať odpáliť aj to virtuálne. Na to však potrebujete nájsť niekoho s mobilným telefónom, kto ho už má a jednoduchým zosnímaním QR kódu si zapáliť aj to svoje.

Pre Android zariadenia je dostupná na Google Play. Viac o aplikácii Betlehemské svetlo aj odkaz na stiahnutie nájdete TU: https://www.betlehemskesvetlo.sk/s-mobilnou-aplikaciou-najdete-betlehemske-svetlo-lahsie-odpalit-si-mozete-aj-jeho-virtualnu-verziu/

Zdroj: presov.sk