Skip to content
Menu
Menu

Do Prešova pricestovali delegácie z partnerských miest

Prečítať článok

Počas Dní mesta Prešov sú čestnými hosťami v Prešove aj delegácie z partnerských miest. Tento rok pozvanie prijali delegácie zo šiestich našich partnerských miest – talianskeho Brugheria, maďarskej Nyíregyházy, nemeckého Remscheidu, poľského mesta Nowy Sacz, z bulharského Gabrova a gréckeho Keratsini.

Po vyše dvojročnej pauze boli čestnými hosťami na radnici delegácie z partnerských miest Prešova. Stretnutie sa nieslo v príjemnej a priateľskej atmosfére. Jednotlivé delegácie sa v úvode predstavili a ostatným priblížili aj novinky z mesta, z ktorého prichádzajú.

Z nemeckého Remscheidu prišla zástupkyňa primátora mesta Beatrice Schlieper s kolegami, z talianskeho Brugheria primátor mesta Marco Troiano spolu s kolegom, z poľského Noweho Sączu prišiel Krzysztof Ziaja s delegáciou a z maďarskej Nyíregyházy poctil naše mesto svojou návštevou primátor Ferencs Kovács s delegáciou. Z bulharského Gabrova prišla zástupkyňa primátora pre oblasť školstva, sociálnych aktivít, športu a kultúry Nevena Mineva so svojou kolegyňou a z gréckeho Keratsini prišiel pán Nikolaos Martakis s delegáciou.

Primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová všetkých predstaviteľov partnerských miest v Prešove srdečne privítala. „Partnerská spolupráca so zahraničnými mestami je dôležitým aspektom rozvoja, ktorý prináša nielen možnosti vzájomnej inšpirácie a spoločné cezhraničné projekty, ale aj priateľstvo a pomoc v núdzi. Ďakujem za vaše partnerstvo,“ prihovorila sa zahraničným hosťom primátorka.

Všetci zúčastnení vyjadrili radosť nad tým, že priateľské i pracovné vzťahy medzi mestami naďalej pretrvávajú a môžu sa rozvíjať. Delegácie sa po oficiálnom prijatí na radnici zúčastnili prehliadky historického centra mesta Prešov a po nej aj Slávnostného zasadnutia Mestského zastupiteľstva mesta Prešov spojeného s udeľovaním verejných ocenení. Zajtra, 9. júna majú na programe prehliadku Opálových baní.

Zdroj: presov.sk