Skip to content
Menu
Menu

Fakultná nemocnica má zoznam náhradníkov plný približne na mesiac

Prečítať článok

(ako) – Fakultná nemocnica s poliklinikou (FNsP) J. A. Reimana v Prešove umožnila hospitalizovaným pacientom s určitými diagnózami zaradiť sa do zoznamu náhradníkov na očkovanie proti Covid-19. Už v priebehu pondelkového dopoludnia sa prihlásilo 245 ľudí. Podľa hovorkyne FNsP Renáty Cenkovej, zoznam je plný približne na mesiac.

Hovorkyňa Cenková zároveň zdôraznila, že ide o zoznam náhradníkov a teda ľudí, ktorých zaočkujú len v prípade, ak z očkovacieho zoznamu vypadne vopred objednaná osoba z takzvanej prvej vlny vakcinácie. Náhradníkom teda nevzniká nárok očkovanie aj keď sú v zozname.

„Doteraz nemocnica počas jedného očkovacieho pracovného dňa povolala 10 až 20 náhradníkov, a teda pri počte nahlásených náhradníkov má „zásobu“ približne na jeden mesiac,“ informovala Renáta Cenková.

Aká je aktuálna covid situácia vo FNsP?

Covidové lôžka vo fakultnej nemocnici, ktorých je 152,  sú momentálne naplnené na 69%. Na oddelení je hospitalizovaných 87 pacientov.  V karanténe je momentálne 40 pozitívnych zamestnancov nemocnice z celkového počtu 2 572.

Foto: Daniel Schludi