Skip to content
Menu
Menu

Polícia zadržala dvoch násilníkov

Prečítať článok

(ako) – Z nebezpečného vyhrážania je obvinený aj 36-ročný muž z obce Malý Slivník – Furmanec (okres Prešov). Ďalší násilník je z Popradu. Rodinný spor chcel riešiť so zbraňou. 

Cez víkend v jednom z rodinných domov napadol 16-ročnú tínedžerku a jej matku 36-ročný muž z obce Malý Slivník. Ako uviedla krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová, dievčine najskôr vulgárne vynadal a potom ju udrel do tváre.

Dievča spadlo na zem. Keď sa tínedžerky zastala jej 35-ročná matka, útočník vynadal aj jej a tiež ju udrel do tváre. Následne ju začal škrtiť a vyhrážal sa jej zabitím. Ženám sa podarilo ujsť.

Obvinenému mužovi hrozí trest na šesť mesiacov až tri roky.

Sestrám sa vyhrážal zastrelením

Obvineniam z nebezpečného vyhrážania a nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami čelí 42-ročný muž z Popradu.

Popradčan pred viacerými osobami tvrdil, že ho sestry obrali o majetok a vybaví si to s nimi. Vyhrážal sa, že ich postrieľa.

Ako informovala hovorkyňa prešovskej krajskej polície Jana Ligdayová, muž si zadovážil krátku strelnú zbraň a to aj napriek tomu, že na to nemal príslušné povolenie. Počas prehliadky mu zaistili aj viac ako 500 kusov rôzneho streliva.

Obvinený skončil vo väzbe a v prípade dokázania viny mu hrozí trest až na päť rokov.

Ilustračné foto: TASR