Skip to content
Menu
Menu

Kotlík Open pomáha a spája

Prečítať článok

Ubehlo už 12 rokov, keď vznikla spontánna myšlienka zorganizovať Kotlík Open. Tento ročník je už 10-tym ročníkom, pretože nás zasiahla infekcia, ktorá spôsobila dvojročnú prestávku. Ale vydržali sme a o to viac sme radi, že myšlienka prežila a ide sa ďalej.

Počas striedania rokov sa pritrafí, že máme voľby. Okrem množstva pozitívnych reakcií sa k nám dostala aj kritika, že to nie je v poriadku, že naša dlhoročná akcia je vlastne volebný guľáš. Ale my Kotlík Open organizujeme každoročne, pretože pomoc deťom je potrebná stále. Rovnako ako vôľa dobrých ľudí pomáhať prostredníctvom jedla uvareného v kotlíku, pod otvoreným nebom a nad ohňom.

Všetky peniaze, ktoré vyzbierame, resp. dostaneme, vždy nájdu svojho detského adresáta. Nemíňame na reklamné kampane ani na organizáciu podujatia. Postupne sa nám dostáva podpora aj od iných subjektov. Podporu sme opakovanie dostali v TV7 a Prešovskom Večerníku. Veľká vďaka za zviditeľnenie akcie prostredníctvom videopozvánky patrí hercom DJZ a všetkým zdieľajúcim ľuďom na sociálnych sieťach.

Najväčšia vďaka patrí súťažiacim družstvám, ktorí pripravujú jedlá a následne ľuďom, ktorí prídu a kúpia si navarené jedlo.

Kotlík Open je o veľkej duši človeka, ktorý sa svojim dobrom rozhodol podporiť deti, ktoré to potrebujú.

Prišli aj mnohí kandidáti na primátora mesta Prešov, predsedu VÚC, či poslancov. Áno, prezentovali sa, no všetci Kotlíkom žijú nielen tento volebný rok a pravidelne pomáhajú. Ako vždy, všetci boli zaujatí prípravou čo najlepších jedál. Každý mohol prísť, zúčastniť sa a pomôcť. Tí, ktorí prišli, nešpekulujú, nevyberajú si akcie, kde im to poradí imidžmejker. Nehlásajú pomoc len pred voľbami, či na sociálnych sieťach, prišli na akciu občanov mesta Prešov pre prešovské deti. Vybrali si akciu možno bez politických bodov — mesto to nie je len futbal, hokej, cesty, parkoviská, zeleň,… Mesto – to sú aj reálne problémy bežného života jeho obyvateľov.

A preto ďakujem Pavel Hagyari, František Oľha, Artur Benes, Ján Andrejko, Zuzana Bednárová a tiež Milan Majerský, či Ján Bync. Ukázali ste, že máte srdce a že politické tričko je v tomto prípade nepodstatné.

Ďakujem všetkým obyvateľom, ktorí prišli a tak pomohli.

Ďakujem @Marek Novacký, že si stále s nami a že súbežné darovanie krvi malo veľkú odozvu. Ďakujem dlhoročnej porote v zložení Janka Mytniková, Ferkovia Novotný a Krankota, ktorí nám nezištne venujete svoj voľný čas.

Ďakujem sponzorom: 4sport, Farmakol a lekáreň Zuzana, Prelika, Technické služby mesta Prešov, GMT projekt, Kosit, Coop Jednota, pivovar Šariš, Prešovská univerzita a mesto Prešov. Ďakujem Ti @Alexander Ernst, že aj keď už 12 rokov sa pomaly rozbiehame, vždy to zrealizujeme a pri pomoci deťom sme šťastní. A dáme to aj na budúce!

P. S.: Tento rok pomôžeme deťom sumou 3 220 €.