Skip to content
Menu
Menu

Kraj aplikoval o polovicu menej vakcín než pred týždňom

Ani nie tri stovky vyaplikovaných vakcín. To je výsledok posledných troch očkovacích dní v réžii prešovskej župy. Záujem o očkovanie proti koronavírusu aj napriek neutíchajúcej vlne Omikronu naďalej klesá.

Prešovský samosprávny kraj otvoril od 18. do 20. februára sedem očkovacích termínov na troch rôznych miestach, konkrétne šesť v dvoch nákupných domoch Prešov a Poprad a jeden v DSS Poprad. Počas tých podal záujemcom spolu 239 vakcín proti koronavírusu. Len dvadsať z nich pritom tvorilo prvé dávky, čo predstavuje približne 8 %.

V piatok 18. februára zrealizovala mobilná jednotka kraja preočkovanie treťou, posilňovacou dávkou proticovidovej vakcíny v Domove sociálnych služieb v Poprade, ktorú aplikovala v sedemnástich prípadoch. V tento deň sa tiež uskutočnila vakcinácia v prešovskom a popradskom nákupnom dome. Pre vakcínu si sem prišlo spolu 69 záujemcov, z toho 40 do OC Eperia Prešov a 29 do OC Max Poprad. Prvoočkovancov bolo málo, celkovo iba osem.

Víkend už priniesol o niečo vyššie čísla vyočkovaných vakcín proti Covid-19. V oboch nákupných domoch sa ich celkovo podalo 153, z toho prvé dávky tvorilo necelých 8 %. Aplikovali sa v dvanástich prípadoch.

Konkrétne sa do nákupných domov prišlo v sobotu 19. februára zaočkovať či preočkovať 95 záujemcov, 60 do Prešov a 35 do Popradu. V nedeľu 20. februára to bolo celkovo 58 ľudí (Prešov – 44, Poprad – 14).

Kraj od začiatku januára 2022 doteraz aplikoval spolu už takmer 16 800 vakcín proti koronavírusu. Vo februári ide však o výrazne nižšie čísla oproti januáru. Kým začiatkom januára si pre proticovidovú vakcínu na očkovacie miesta krajskej samosprávy prišlo vyše 6-tisíc záujemcov, aktuálne to bolo len niečo vyše 200 ľudí.

Zdroj: PSK