Skip to content
Menu
Menu

Krajskí poslanci prerokujú výsledky kontroly NKÚ aj protest prokurátora

Prečítať článok

(ako) – V poradí 26. zasadnutie Zastupiteľstva PSK sa uskutoční ešte pred Veľkou nocou, a to v pondelok 29. marca. Poslanci sa budú zaoberať úpravou rozpočtu, výsledkami kontroly NKÚ, ale tiež optimalizáciou siete škôl v okresoch Bardejov, Prešov a Svidník.

Celkovo 28 bodov rokovania majú na programe krajskí poslanci v pondelok 29. marca a to formou videokonferencie. Zaoberať sa budú úpravou rokovacieho poriadku zastupiteľstva, ktorý počíta aj s väčším priestorom pre verejnosť. Tiež úpravou rozpočtu a výsledkami kontroly Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) SR v súvislosti s využívaním finančných prostriedkov a majetku PSK.

Poslanci prerokujú aj vyhodnotenie optimalizácie siete škôl a školských zariadení v zriaďovateľskej pôsobnosti PSK. A to v okresoch Bardejov, Prešov a Svidník. Zaoberať sa budú tiež pripravovaným investičným zámerom – „Rekonštrukcia a modernizácia Múzea moderného umenia Andyho Warhola v Medzilaborciach.“

Medzi dôležité body rokovania patrí protest prokurátora proti uzneseniu Zastupiteľstva PSK č. 617/2020 zo 14. decembra 2020. A to v súvislosti so sčítacou chybou pri schvaľovaní uzavretia zmluvy o dielo na výstavbu štadióna Futbal Tatran aréna v Prešove a k návrhu na schválenie financovania výstavby tohto štadióna.

Okrem toho sa poslanci budú zaoberať cykloturistickými trasami v PSK, dopravou, integrovaným dopravným systémom, ale aj menovaním riaditeľa Energetickej Agentúry Smart Regiónu PSK.