Skip to content
Menu
Menu

Kúpalisko v Stropkove otvorili v predstihu

S miernym predstihom oproti minulým rokom otvoria v sobotu stropkovské letné kúpalisko. Kedysi verejnosť čakala na osvieženie v bazénoch až do príchodu letných prázdnin, tentoraz môžu areál navštíviť už v posledný júnový víkend.

„Sme radi, že sa nám podarilo areál pripraviť na sezónu skôr, hoci nám naplnenie bazénov trvalo dlhšie ako obvykle. Dôvodom je dlhotrvajúce sucho a pokles hladiny vody v studniach. Napriek tomu sme to zvládli, dobre dopadli aj nevyhnutné hygienické rozbory vody a tak sa verejnosť môže tešiť na príjemné chvíle oddychu v našom areáli,“ uviedol riaditeľ správcu kúpaliska, mestského podniku Služba, Dušan Lukáč.

Pred sezónou prebiehala štandardná údržba veľkého 50-metrového plaveckého bazénu i dvoch detských bazénov a oddychových plôch, opravili technológiu v studniach, vyspravili bazény a vykonali ďalšie nevyhnutné práce.

Stropkovské kúpalisko je známe svojou pokojnou atmosférou, prijateľným vstupným a na svoje si tam prídu hlavne rodiny s deťmi. Návštevníkom bude aj tentoraz k dispozícii bufet, detské atrakcie či plážové ihrisko. Novinkou je nové multifunkčné ihrisko s umelou trávou v areáli tenisových kurtov. „Nechceme konkurovať akvaparkom ani rušným kúpaliskám s tisíckami návštevníkov a neutíchajúcim ruchom. U nás nájdu návštevníci pohodovú atmosféru a príjemné miesto na letný relax, a to všetko v širšom centre mesta,“ dodal D. Lukáč.

Kúpalisko bude otvorené denne od 10.00 do 19.00 hod. do konca augusta. „V minulosti sme skúsili predĺžiť sezónu aj v prvých septembrových týždňoch, ale neosvedčilo sa to. Návštevnosť bola minimálna a vyhodnotili sme, že v našich podmienkach je ideálna sezóna do konca augusta,“ uzavrel riaditeľ Služby.

Základné vstupné pre dospelých a deti nad 140 cm je 3 eurá, deti do 140 cm, seniori nad 60 rokov a zdravotne postihnutí zaplatia 2,50 eur, rovnako tak členovia skupín nad 20 osôb. K dispozícii budú aj zľavnené viacvstupové permanentky a zľavy zo vstupného majú aj držitelia Jánskeho plakiet za darovanie krvi.

Peter Novák
hovorca mesta Stropkov