Skip to content
Menu
Menu

Mestskí policajti dostali nový elektromobil

Prečítať článok

(ako) – Prešovským mestským policajtom pribudol vo vozovom parku nový elektromobil za vyše 40-tisíc eur. Je to už druhé vozidlo. Okrem toho využívajú aj štyri elektrokolobežky. K dispozícii majú aj vlastnú nabíjačku.

Vozový park Mestskej polície Prešov posilnil nový elektromobil značky KIA e-NIRO. Ako informovala tlačová referentka mesta Lenka Šitárová, mestskí policajti v Prešove ho využijú na vykonávanie kontrolnej služby, hliadkovanie, preverovanie podnetov, oznámení i sťažností od obyvateľov mesta.

Elektromobil v hodnote 40 780 eur má dojazd až 455 km na jedno nabitie. Je veľmi tichý, s nulovými emisiami. Pri pripojení do rýchlonabíjačky s kapacitou 80 kW a viac, trvá nabitie z 20% na 80% iba 42 minút.

Prešovská mestská polícia má aktuálne vo svojom vozovom parku 10 vozidiel. Tento rok je však potrebné dve vozidlá vyradiť, lebo už majú najazdených viac ako 300-tisíc kilometrov.

V rámci Plánu hospodárskeho rozvoja mesta sa uvažuje o doplnení ďalších elektrických vozidiel na výmenu za tie vyradené. Prvý elektromobil značky Nissan Leaf posilnil výbavu prešovskej mestskej polície v roku 2018. Okrem elektromobilov využíva mestská polícia na hliadkovú činnosť aj štyri elektrické kolobežky.

Na nabíjanie elektromobilov mestská polícia využíva bezplatné nabíjacie stanice, má však aj vlastnú nabíjačku v priestoroch Mestského úradu.

Foto: presov.sk