Skip to content
Menu
Menu

Na Bowlingovom turnaji vyzbierali 10-tisíc eur pre rodiny v núdzi

Prečítať článok

Na 15. ročníku Benefičného bowlingového turnaja, ktorého organizátorom je Prešovský samosprávny kraj (PSK) a spoločnosť 4 SPORT, sa vyzbieralo 10-tisíc eur. Financie pomôžu žiadateľom Nadácie PSK na podporu rodiny, ktorými sú jednotlivci a rodiny zápasiace so zdravotnými či existenciálnymi problémami.

Benefičný bowlingový turnaj vstúpil tento rok už do svojho 15. ročníka a znovu mal charitatívny rozmer. Na bowlingových dráhach hostil v pondelok 13. februára desiatky známych osobností verejného, spoločenského života, ale aj podnikateľskej sféry z celého kraja. Jeho výťažok je vo výške 10-tisíc eur a pomôže zmierniť náročné osudy núdznych rodín a jednotlivcov z regiónov PSK.

„Bowlingový turnaj v Prešove je už tradícia, ktorá spája známe osobnosti verejného a spoločenského života pre dobrú vec. Pre pomoc slabším a zraniteľnejším. Som rád, že aj napriek náročnému roku, ktorý výrazne ovplyvňuje energetická kríza, ukázali donori, spolupracujúce inštitúcie, spoločnosti a firmy veľké srdce a neváhali podporiť myšlienku tohto turnaja, ktorou je solidárnosť s tými z nášho kraja, ktorí sú odkázaní na pomoc iných,“ vyjadril sa predseda Prešovského samosprávneho kraja Milan Majerský.

Do tohtoročného bowlingového turnaja sa konkrétne zapojilo 24 družstiev. Okrem tímu Prešovského samosprávneho kraja taktiež Mesto Prešov, Správa a údržba ciest PSK, Prešovská univerzita a jej dekani, Tomark, Metrostav, Unistav, Spravbytkomfort, Technické služby, Dopravný podnik, Ekosvip, Movyrob, Lasachi, PehaeS, Swietelsky, PC profi, Arprog, Kaping, Partisserie Marcelle, tímy novinárov a ďalších podporovateľov akcie.

Zdroj: PSK