Skip to content
Menu
Menu

Na križovatke vo Vranove zaspal za volantom

Prečítať článok

(ako) – Kuriózny prípad sa stal na jednej z križovatiek vo Vranove nad Topľou. Naskočila zelená, ale vozidlo ostalo stáť. Vodič ležal na volante a nehýbal sa. Našiel sa záchranca, ktorý sa domnieval, že vodičovi je zle a potrebuje pomoc.

Záchranca videl, že ľavá smerovka stále svieti, kľúče boli v zapaľovaní, ale keď otvoril auto, zistil, že na sedadle spolujazdca sú rozhádzané fľaše alkoholu. Okamžite zavolal políciu.

„Po príchode hliadky bol vodič identifikovaný, aj podrobený dychovej skúške. Výsledok dosiahol hodnotu viac ako 3,7 promile. Opitý vodič bol obmedzený na osobnej slobode a bol umiestnený do cely policajného zaistenia. Následne mu bolo vznesené obvinenie pre prečin ohrozenie pod vplyvom návykovej látky,“ uvádza prešovská krajská polícia na sociálnej sieti.

Alkohol úradoval aj v Batizovciach

Vodič Volva S60 v Batizovciach sa krátko pred polnocou nevenoval dostatočne vedeniu vozidla, prešiel do protismeru, zišiel mimo vozovku a narazil do elektrického stĺpu, na ktorom poškodil elektrickú prípojku k domu. V jazde pokračoval ďalej. Pred predajňou potravín narazil do obrubníka a tam už jeho jazda skončila.

„Službukonajúci policajti vodiča okrem iného podrobili aj dychovej skúške. Jej výsledok dosiahol hodnotu viac ako 2 promile,“ informuje polícia na sociálnej sieti.

 

Predbežná škoda na aute je okolo 4 500 eur, na na elektrickej prípojke rodinného domu na 500, a na obrubníku asi 1 000 eur.

Vodiča polícia zadržala, obmedzila na osobnej slobode a umiestnila do cely policajného zaistenia. Následne voči mužovi vzniesla obvinenie pre prečin ohrozenie pod vplyvom návykovej látky.

Nepoučiteľní…

Polícia v Prešovskom kraji len v minulom týždni zaznamenala 16 prípadov pozitívnych dychových skúšok vodičov motorových vozidiel, z toho tri pri dopravných nehodách.

Apelujú preto vodičov, aby pod vplyvom návykových látok nesadali za volant, ohrozujú tým nielen seba, ale aj ostatných účastníkov cestnej premávky.

Foto: KRPZ Prešov