Skip to content
Menu
Menu

Na úrade prešovskej župy otestujú zamestnancov aj verejnosť

Prečítať článok

(ako) – Dnes a zajtra (22. a 23. 1. 2021) sa môžete dať otestovať aj na špeciálom odberovom mieste, ktoré v svojich priestoroch vytvoril Úrad Prešovského samosprávneho krajan (PSK). Konkrétne v piatok od 8. do 16. hodiny a v sobotu od 8. do 20-tej hodiny. Prednostne sa môžu otestovať zamestnanci župného úradu a ich rodinní príslušníci, pracovníci kultúrnych organizácií a stredných škôl, ktoré spravuje PSK a  personál prešovskej radnice. Neodmietnu ani verejnosť.

„Krajská samospráva taktiež poskytla priestory na skríningové testovanie verejnosti vo svojich deviatich stredných školách na území mesta Prešov. Cez víkend sa tak budú môcť Prešovčania otestovať aj na Spojenej škole Tarasa Ševčenka, na SPŠ strojníckej, Gymnáziu J. A. Raymana, SOŠ technickej, SPŠ elektrotechnickej, na Spojenej škole Ľ. Podjavorinskej, SOŠ gastronómie a služieb, SPŠ stavebnej a SOŠ lesníckej,“ informovala Lea Heilová z oddelenia komunikácie a propagácie na Úrade PSK.

Lea Heilová dodala, že na každej škole bude počas testovania zabezpečená aj stála služba, tzv. koordinátori. Okrem toho by mala župa vypomôcť mestu aj s prípadnými ďalšími požiadavkami.

Na víkendové skríningové testovanie v domovoch sociálnych služieb distribuovala župa verejným, aj neverejným poskytovateľom sociálnych služieb v kraji doposiaľ asi 6 000 antigénových testov.

Ilustračné foto: ahoj.tv