Skip to content
Menu
Menu

NCZI spustilo čakáreň na očkovanie

Prečítať článok

(ako) – Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI) v stredu spustilo prihlasovanie na očkovanie proti ochoreniu COVID-19 prostredníctvom tzv. čakárne. Ľudia zareagovali okamžite. Do včerajšieho popoludnia sa objednalo vyše 60-tisíc záujemcov.

Cieľom elektronickej čakárne je umožniť verejnosti objednať sa na očkovacie termíny. Nový formulár je určený zatiaľ pre štyri vekové skupiny stanovené vyhláškou ministerstva zdravotníctva. Presnejšie ide o ľudí, teda pre ľudí starších ako 60 rokov a špeciálne skupiny, ako sú zdravotníci, terénni sociálni pracovníci či policajti. Záujemca si môže vybrať preferované miesto na očkovanie.

Ako informovala hovorkyňa NCZI Veronika Bauch, centrum bude žiadateľa informovať o pridelenom termíne a mieste očkovania najneskôr 48 hodín pred samotnou vakcináciou „Druhý termín vakcinácie bude žiadateľovi pridelený automaticky a do rovnakého vakcinačného centra ako pri prvej vakcinácii,“ vysvetlila hovorkyňa NCZI.

Zatiaľ nie je možné vybrať si aj druh vakcíny. Záujemca si môže vybrať len  preferované miesto na očkovanie. Formulár je dostupný na https://vakcinacia.nczisk.sk/registracia.