Skip to content
Menu
Menu

Očkovanie bez registrácie prekonalo očakávania

Pilotné očkovanie Prešovského samosprávneho kraja v jednom z obchodným centier bez nutnosti registrácie prekonalo očakávania. Očkovacie tímy v priebehu jedného dňa zaočkovali vakcínou Janssen až 308 ľudí. Počas uplynulého víkendu PSK podal spolu 4 380 vakcín proti koronavírusu, pričom celkovo doteraz zrealizoval už 181 251 zaočkovaní.

Prešovská župa uplynulý víkend očkovala v obchodnom centre v Prešove, v štyroch svojich veľkokapacitných strediskách i prostredníctvom výjazdovej očkovacej služby, ktorá je v teréne aj v najbližších dňoch. V centrách sa podalo celkovo 3 923 proticovidových vakcín, mobilné jednotky v obciach a obchodnom centre vyočkovali ďalších 457 dávok.

V krajskom veľkokapacitnom očkovacom centre v Prešove prebiehalo v sobotu 17. júla preočkovanie AstraZenecou, ktorej druhá dávka sa aplikovala 1 387 ľuďom. Popradské centrum bolo otvorené v nedeľu 18. júla, počas ktorej sa podalo 360 vakcín Pfizer/BioNtech, z toho v 269 prípadoch šlo o preočkovanie.

Zaočkovať sa v Poprade pritom bolo možné aj bez pozvánky, teda na počkanie. V očkovacom centre v Humennom sa očkovalo v oba víkendové dni. V sobotu 17. júla to bolo preočkovanie čakateľov na druhú dávku AstraZeneca (456 vakcín).

V nedeľu 18. júla sa tu aplikovala vakcína Pfizer/BioNtech 1 079 záujemcom, z toho 266 ľudí dostalo jej prvú dávku. Aj tu mohli záujemcovia využiť možnosť vakcinácie bez termínu. VKOC v Bardejove realizovalo preočkovanie druhou dávkou vakcíny Sputnik V, ktorá sa podala 635 ľuďom.

Mobilné jednotky PSK zaočkovali vakcínou Pfizer/BioNTech v sobotu 17. júla spolu 36 starších a imobilných v Starej a Novej Ľubovni, a to priamo v mieste ich bydliska, v nedeľu pokračovali vo vakcinovaní v Liptovskej Tepličke, kde podali 113 dávok tejto vakcíny. Aktuálne sú v Slovenskej Volovej a Ohradzanoch, koncom pracovného týždňa zamieria do Zbudského Dlhého a spoločnosti Garrett Motion Slovakia Záborské.

Krajská výjazdová očkovacia služba taktiež zrealizovala pilotné očkovanie na počkanie v nákupnom centre Eperia Shopping Mall v Prešove. V nedeľu 18. júla tu dva očkovacie tímy podali v priebehu ôsmich hodín spolu 308 dávok jednodávkovej vakcíny Janssen od spoločnosti Johnson&Johnson.

Možnosť takto sa zaočkovať využili staršie a mladšie ročníky z blízkeho i širšieho okolia Prešova, ktoré mali doteraz problém s registráciou v štátnej čakárni. Vakcínu dostali aj tí obyvatelia kraja, ktorí využili možnosť rýchleho zaočkovania bez nutnej registrácie pred blížiacou sa dovolenkou či pre prípad vykonávania svojho povolania za hranicami Slovenska. Kraj chce v takomto spôsobe očkovania pokračovať aj počas najbližšieho víkendu.

Daša Jeleňová
hovorkyňa PSK

Foto: PSK