Skip to content
Menu
Menu

Počasie stále komplikuje dopravu v Prešove

Prečítať článok

(ako) – Po štvrtkovom intenzívnom snežení sa síce vyjasnilo, ale teploty klesli ešte nižšie. Napriek úsiliu cestárov je dopravná situácia stále komplikovaná. Týka sa to aj mesta Prešov. Parkoviská, dokonca aj tie, ktoré sú spoplatnené aj niektoré chodníky pre peších sú stále zavalené snehom, hoci už máme mestskú firmu, ktorá by sa o to mala postarať.

Podľa informácie hovorcu mesta Vladimíra Tomeka, od  stredy 10. 2. 2021 je v teréne na prešovských cestách a chodníkoch nasadených 12 mechanizmov, vrátane sypačov a 32 pracovníkov zimnej údržby. V údržbe komunikácií pokračujú nepretržite od stredajšieho večera.

Na území celého mesta však pretrváva nepriaznivá situácia už od 7. februára kedy vznikla silná poľadovica. Aktuálne teploty, ktoré sa držia v mínusových hodnotách. Hlavné ťahy sú aktuálne zjazdné, všetkým vodičom však odporúčame, aby zvýšili opatrnosť. Niektoré vedľajšie komunikácie sú naďalej ťažko prejazdné,“ povedal o situácii hovorca Tomek.

Konkretizoval, že prešovskí cestári odpluhovali a posypali viac ako 420 kilometrov ciest a viac ako 370 kilometrov chodníkov. Posypového inertného materiálu je dostatok, objednaných je aj ďalších 150 ton posypovej soli.

Viaceré chodníky sú už momentálne upravené, niektoré však boli z dôvodu nepriaznivého počasia nanovo zasnežené. Pracovníci údržby chodníkov ručne odstraňujú aj sneh, ktorý cestárske autá opakovane nahrnuli na priechody pre chodcov a autobusové zastávky.

Ak musíte cestovať mestskou hromadnou dopravou, vyberte sa z domu v dostatočnom predstihu. V dôsledku nepriaznivých poveternostných podmienok totiž môže dochádzať k výraznejším meškaniam niektorých liniek MHD. Dopravný podnik to nevie ovplyvniť.