Skip to content
Menu
Menu

Pridajte sa na štart 7. ročníka Prešovského cyklomaratónu

Prečítať článok

V sobotu 28. augusta sa cyklisti postavia na štart 7. ročníka Prešovského cyklomaratónu. Hlavným cieľom organizátorov je motivovať Prešovčanov k podpore zdravia prostredníctvom športovej aktivity.

Prešovský cyklomaratón sa opäť ponesie v duchu „free cyklistiky“, teda bez naháňania času a určený je iba na preverenie si vlastných fyzických síl, čím každý účastník urobí niečo aj pre svoje zdravie.

Maratónsky okruh (42 km)- štart o 13.30 hod.

PREŠOV / PEŠIA ZÓNA – smer ul. Sabinovská – Gregorovce – Uzovce – Šarišské Sokolovce – Orkucany – Sabinov – Ražňany – Ostrovany – Medzany – Veľký Šariš – PREŠOV / ul. Sabinovská – ul. Mičurinova – ul. Jazdecká – JAZDECKÝ AREÁL.

Maratónskeho okruhu sa môžu zúčastniť cyklisti od 15 rokov a viac (v doprovode zákonného zástupcu). Povinnou je cyklistická prilba. V tomto okruhu pôjde o najlepší čas.

Mestský okruh (15 km) – štart o 14.15 hod.

Konečná MHD – Sídl.III – Prostějovská – Volgogradská – V. Clementisa – Obrancov mieru – Pražská – kruhový objazd pri ZVL – Švábska – gen. Ľ. Svobodu – Rusínska – Kuzmányho – Čierny most – Masarykova – Nám. legionárov – Hlavná – Sabinovská – Bjorsonova – Čapajevova – Jazdecká – jazdecký areál/ 4PORT

Mestského okruhu sa môžu zúčastniť cyklisti od 10 rokov a viac (v doprovode zákonného zástupcu). Povinnou je cyklistická prilba. V tomto okruhu nie je dôležitý čas, ide sa spoločne.

Prihlásiť sa na 7. Prešovský cyklomaratón môžete prostredníctvom registrácie na www.cyklopresov.com  alebo na štarte.

Organizátori zároveň žiadajú účastníkov o dochvíľnosť pri prezentácii, z dôvodu uzatvorenia registrácie 10 min. pred štartom. Z bezpečnostných dôvodov trať nie je vhodná pre jazdu s prívesným detským cyklistickým vozíkom. Usporiadateľ si vyhradzuje právo zmeny v prípade neočakávanej udalosti.

Poslanie a hlavné aktivity občianskeho združenia Cyklomaratón Prešov sú ochrana a podpora zdravia prostredníctvom cielenej telesnej aktivity, prevencia civilizačných ochorení a zdravotná výchova so zameraním na pozitívny vplyv cykloturistiky na zdravie; vytváranie všetkých podmienok a organizačné zabezpečenie jednotlivých cyklistických podujatí pre záujemcov o zdravý pohyb.

Zdroj: presov.sk