Skip to content
Menu
Menu

Rekonštrukcia mosta na Škultétyho ulici stále spôsobuje chaos v doprave

Prečítať článok

(pv) – Rozsiahle dopravné obmedzenia, ktoré v širšom centre Prešova kompletne uzatvorili dôležitú vnútromestskú komunikáciu, ktorá prepája Sídlisko II so sídliskom Sekčov, spôsobili v úvode tohto týždňa značné problémy nejednému vodičovi. Nové dopravné značenie vodičov prekvapilo a tí, ktorí jazdili „po pamäti“, teda tak, ako boli dovtedy zvyknutí, nechtiac spôsobili zmätok.

Našli sa aj takí vodiči, ktorí nové dopravné značenie jednoducho ignorovali a v nejednom prípade aj arogantným spôsobom vošli s vozidlom do zákazu vjazdu.

Polícia celú situáciu v doprave dôkladne monitoruje a analyzuje. „Naši policajti sú denne počas rannej a popoludňajšej dopravnej špičky na viacerých križovatkách, kde dohliadajú na bezpečnosť a plynulosť premávky a ak to situácia vyžaduje, premávku riadia. Vďaka takémuto usmerňovaniu je zdržanie minimálne,“ uvádza prešovská krajská polícia na sociálnej sieti.

Keďže tieto obmedzenia potrvajú takmer do konca roka, polícia vodičom odporúča zorientovať sa v novom dopravnom značení, rešpektovať ho a vyzbrojiť sa vzájomnou tolerantnosťou.

Uzávierka tunela Prešov

Dnes večer o 22. hodine bude uzavretý úsek diaľnice D1 Prešov západ – Prešov juh vrátane tunela Prešov a jeho uzávierka potrvá do poludnia 20. mája 2022. Dôvodom uzávierky je plánovaná pravidelná údržba tunela.

Premávka bude v tom čase vedená po ceste I/18 a I/68 cez mesto Prešov.