Skip to content
Menu
Menu

Rozdajú potravinová pomoc pre ľudí v zlej životnej situácii

Prečítať článok

(ako) – Pandémia trvá už rok a mnohé rodiny sa vďaka karanténnym opatreniam alebo straty zamestnania ocitli v zložitej situácii. Rôzne obmedzenia zase skomplikovali život osamelo žijúcim seniorom. Prešovská radnica v spolupráci so súkromnými firmami sa im rozhodla pomôcť a pripravila pre nich okolo 200 potravinových balíčkov.

Podľa informácie hovorcu mesta Vladimíra Tomeka, zamestnanci úradu ich začnú v najbližších dňoch roznášať do domácností, aby sa k adresátom dostali ešte pred veľkonočnými sviatkami..

Mesto Prešov sa preto rozhodlo pomôcť rodinám, ktoré pre pandémiu prišli o príjem. „Vďaka ochote miestnych súkromných firiem sa nám podarilo pripraviť 210 balíčkov s trvanlivými potravinami, pričom časť z nich poputuje aj pre osamelých seniorov. Hodnota jedného balíčka je približne 20 až 40 eur, v závislosti od toho či je balíček určený pre jednotlivca alebo pre viacpočetnú rodinu,“ uviedla primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová.

Obsah balíčkov tvoria rôzne konzervy, cestoviny, olej, ryža, cukrovinky a základné hygienické potreby. Do každého balíčka pridajú aj respirátor pre každého člena domácnosti. Pracovníci mestského úradu ich roznesú priamo k dverám adresátov.

„Ak viete o rodinách s deťmi, osamelých osobách alebo o ŤZP občanoch, ktorí prišli v súvislosti s prísnymi opatreniami o príjem a nečakane sa ocitli v zložitej životnej situácii, dajte nám o nich vedieť prostredníctvom kancelárie sociálneho poradenstva na Mestskom úrade v Prešove na telefónnom čísle: 051/3100 528,“ informoval o možnosti hľadania adresátov potravinovej pomoci hovorca mesta Vladimír Tomek.

K vyše 200 pripraveným balíčkom už čoskoro pribudnú ďalšie, ktoré v najbližších týždňoch zabezpečia v spolupráci s Potravinovou bankou Slovenska.

Foto: presov.sk