Skip to content
Menu
Menu

Vranovčan sedel za volantom aj napriek doživotnému zákazu šoférovať

Prečítať článok

(ako) – Platí nočný zákaz vychádzania. Policajná hliadka vo Vranove nad Topľou chcela v sobotu v noci  zastaviť vodiča na ceste. Ten však vozidlo nielenže nezastavil, ale naopak začal zrýchľovať. Ako sa ukázalo, mal na to dôvod, ale svojim konaním si poriadne „zavaril“.  Mal totiž doživotný zákaz šoférovať.

„Policajt sa z dôvodu bezpečnosti presunul do protijazdného pruhu, no vodič s vozidlom taktiež a smeroval priamo na policajta. Ten v poslednej chvíli odskočil. Vodič s vozidlom unikal preč. Policajná hliadka vozidlo prenasledovala a opakovane zastavovala pomocou svetelného i zvukového zariadenia, ako aj značkou STOP na služobnom vozidle. Polícia unikajúce vozidlo zastavila,“ informovala prešovská krajská polícia na sociálnej sieti.

Dychová skúška u 33-ročného vodiča potvrdila prítomnosť alkoholu. Jeho hodnota prekročila 2 promile.

Mladého muža polícia zadržala a umiestnila do cely policajného zaistenia.

Vyšetrovateľ na obvineného spracoval podnet na podanie návrhu na jeho väzobné stíhanie. Obvinili ho zo zločinu útoku na verejného činiteľa, z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky aj z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia. Vranovčanovi bol už v minulosti uložený doživotný zákaz šoférovania.

Ilustračné foto: KRPZ