Skip to content
Menu
Menu

Silvestrovský beh v centre Prešova

Prečítať článok

Rozlúčkou so športovým rokom 2023 bude Silvestrovský beh. Jeho tridsiaty ôsmy ročník sa uskutoční 31. decembra na Hlavnej ulici v Prešove od 9. do 11. hodiny. Tradíciu Silvestrovského behu v metropole Šariša založila TJ Sídlisko III v Prešove, neskôr ho organizoval Oblastný bežecký spolok Prešov.

V tomto roku toto obľúbené bežecké podujatie prvý raz v histórii pripravilo združenie Prešov Running pod vedením jeho šéfky a známej vytrvalkyne Evy Lange a podporil ho Olympijský klub Prešov.  Silvestrovský beh bude aj záverečným podujatím oblastnej bežeckej ligy 2023 Prešov/Sabinov a Prešovskej ligy v Nordic Walking. Atletická a bežecká rodina si tiež pripomenie pamiatku docenta Olega Kopaneva a Jaroslava Mezníka, ktorí patrili medzi zanietených organizátorov týchto pretekov. Kvitovať treba aj to, že Silvestrovský beh bude mať i charitatívny rozmer. 

Najviac prvenstiev – sedem – na ňom dosiahol Jaroslav Szabo (Obalservis Košice), v kategórii žien päťkrát zvíťazila Slávka Pavuková (Proč). Všetky ročníky Silvestrovského behu absolvoval prešovský športový nezmar František Bednár. Vlani v hlavných kategóriách zvíťazili Miroslav Suchár a Žaneta Goleňová (obaja MARAS team).              

(jac) 

Mapa Silvestrovského behu na Hlavnej ulici v Prešove.