Skip to content
Menu
Menu

Školáci dotvorili atmosféru v meste, vyzdobili vianočné stromčeky

Prečítať článok

(ako) – Žiaci z prešovských základných škôl pripravili originálnu handmade vianočnú výzdobu, ktorá sa už vyníma na 12 stromčekoch na námestí pred Konkatedrálou sv. Mikuláša. Ozdoby na najkrajšie vyzdobený vianočný stromček vytvorili deti zo ZŠ Československej armády.

Školáci zdobia svoje stromčeky už druhý rok. Sú výnimočné a originálne, lebo ozdoby vyrábali deti prvého stupňa základných škôl podľa vlastnej fantázie. S prípravou originálnych ozdôb začali v školských kluboch v dostatočnom predstihu., pričom využili odpadový recyklovateľný materiál. S veľkou dávkou kreativity a fantázie vyrobili stovky ozdôb z papiera, dreva, plastu, alebo z vrchnákov z fliaš. Okrem toho pripravili aj ozdoby zo sušeného ovocia, orechov či gaštanov.

Každá škola má svoj vlastný vianočný stromček a tie hodnotila odborná porota, ktorá vybrala tie najkrajšie. Ich autori, teda žiaci základných škôl sa teraz môžu tešiť na zaujímavé ceny.

Ktoré boli najkrajšie? Prvenstvo získal vianočný stromček z dielne ZŠ Československej armády, 2. najkrajším sa stal stromček s výzdobou zo ZŠ Šrobárova a 3. miesto patrí stromčeku zo ZŠ Mirka Nešpora.

Konkurencia však bola tento rok veľmi silná, a preto sa porota rozhodla udeliť aj dve špeciálne ceny za originalitu a nápaditosť, ktoré získali stromčeky zo ZŠ Sibírska a ZŠ Kúpeľná.

Foto: presov.sk