Skip to content
Menu
Menu

Stratili ste v MHD osobné veci? Nájdete ich na dopravnom dispečingu

Prečítať článok

Od januára 2022 pribudla na web stránke Dopravného podniku mesta Prešov záložka Straty a nálezy, v ktorej je uvedený zoznam nájdených predmetov vo vozidlách MHD. Počas uplynulého mesiaca sa našlo v autobusoch a trolejbusoch viacero osobných vecí, ktoré sú uložené na dispečingu dopravcu. Dopravný podnik mesta Prešov pripomína cestujúcim, že k strateným predmetom sa môžu prihlásiť a prísť si ich vyzdvihnúť.

Vozidlá mestskej hromadnej dopravy sú neraz miestom, kde cestujúci stratia alebo zabudnú svoje osobné veci. Naši vodiči takmer denne nachádzajú stratené a zabudnuté dáždniky, tašky, peňaženky, ale aj hodnotné predmety, akými sú mobily, notebooky, či iná elektronika.
Všetky nájdené veci vodiči po skončení služby odovzdávajú na dopravnom dispečingu, kde ich službukonajúci dopravný dispečer skontroluje a zapíše do evidencie. Počas septembra sa našlo takýchto predmetov viac než zvyčajne. DPMP preto pripomína cestujúcim, že ich stratené veci na nich stále čakajú.

Zoznam nájdených predmetov je pravidelne aktualizovaný na web stránke dopravcu, kde si môžu cestujúci jednoducho overiť, či sa jeho stratená vec nenašla práve v prostriedkoch MHD: https://www.dpmp.sk/straty-a-nalezy
Dopravný podnik mesta Prešov zhromažďuje a vydáva nálezy na dispečingu dopravcu, na ul. Bardejovská č. 7, Ľubotice. Cestujúci si môže nález vyzdvihnúť v deň straty u vodiča vo vozidle, alebo počas ďalších dní na dispečingu dopravcu.

Informácie o možnostiach prevzatia vašej stratenej veci (nálezu) vám môžu poskytnúť aj pracovníci dopravného dispečingu DPMP, a. s. na nonstop telefónnom čísle 051/7470 204.

Zdroj: DPMP