Skip to content
Menu
Menu

V Caraffke môžete vidieť to NAJ

Prečítať článok

(pv) – Mestská galéria Caraffka pozýva všetkých Prešovčanov na výstavu „To NAJ z prác žiakov ZUŠ Októbrová 32, Prešov“. Originálne výtvarné práce si môžu návštevníci pozrieť do 3. júna 2021.

Do Caraffky zavial jarný vietor v podobe tímu šikovných a kreatívnych ľudí, ktorí pre Prešovčanov pripravili novú výstavu. Tvoria ju práce talentovaných žiakov aj práce z kurzov dospelých z ateliérov Moniky Seňovej, Ivany Pančákovej, Viktora Židíka, Juraja Kováčika, M. Wachovej, Ľubomíra Gumana, ale aj zosnulého Stanislava Šalka.

Na výstave sú predstavené kresby, maľby, grafiky, dekoratívne práce, keramika, priestorové a objektové práce, ale aj inštalácie, fotky, animácie a iné alternatívne výtvarné techniky. „Veríme, že výstava prác žiakov ZUŠ prinesie spestrenie, ale aj nový závan myšlienok, nápadov i výtvarných riešení, ktoré budú inšpirujúce a zároveň potešujúce oko i dušu každého návštevníka výstavy – každého Prešovčana,“ uviedol riaditeľ ZUŠ Októbrová v Prešove, Ľubomír Guman.

„Ak radi meníte perspektívu a užívate si umeleckú tvorbu z pohodlia, určite vás zaujme možnosť vychutnať si výstavu ležiac na mäkkých vankúšoch, ktoré vytvorili žiaci ZUŠ,“ dodáva Janette Langová, vedúca Galérie Caraffka, kultúrnej organizácie PKO Prešov.

Výstavu si môžete v Mestskej galérii Caraffka pozrieť v termíne od 5. 5. do 3. 6. 2021. Výstava je organizovaná ako spoločný projekt pedagógov Základnej umeleckej školy Októbrová 32, v Prešove.

Foto: presov.sk