Skip to content
Menu
Menu

V dôsledku nepriaznivého počasia meškajú linky MHD

Prečítať článok

DPMP dnes ráno vypravil na cesty všetky spoje. Najväčšie komplikácie zaznamenali v ranných hodinách v okrajových častiach mesta, a to najmä v časti Šalgovík ako aj v časti Šidlovec, kde premáva linka 22. Problémy s prejazdnosťou ciest hlásia aj vodiči liniek, ktoré premávajú do obcí Ruská Nová Ves (linka 46) a Bzenov (linka 18).

Z dôvodu nepriaznivého počasia a pretrvávajúceho sneženia je výrazne spomalená celá doprava v meste Prešov. V dôsledku klzkej vozovky sa na cestách tvoria kolóny, v ktorých sa presúvajú aj vozidlá MHD. Aktuálne evidujeme meškania na všetkých linkách, vo väčšine prípadov ide o meškania do 10 minút. Na niektorých linkách však musia cestujúci počítať aj s výraznejšími meškaniami od 30 do 45 minút. 

Naši vodiči vyvíjajú maximálne úsilie, aby meškania aspoň čiastočne eliminovali, avšak prvoradá je bezpečnosť cestujúcich. Problematický je najmä výjazd zo zastávok MHD, kde sa hromadí vrstva utlačeného snehu, čo vodičom spôsobuje nemalé komplikácie pri zaraďovaní sa do jazdného pruhu.

Cestujúcich touto cestou žiadame o trpezlivosť a odporúčame, aby si pred cestou vyhradili väčšiu časovú rezervu. Zároveň upozorňujeme, že na zastávkach MHD je potrebné stáť v dostatočnej bezpečnej vzdialenosti od nástupnej hrany (obrubníka). Týmto spôsobom predídete možným úrazom, keďže nie všetky chodníky sú už očistené.

Kritická nedeľa

Z dôvodu hustého a intenzívneho sneženia boli v nedeľu už od skorých ranných hodín ťažšie zjazdné viaceré úseky ciest v sieti prešovskej MHD. Niektoré linky nedokázali obslúžiť všetky zastávky na svojich trasách.

V nedeľu ráno došlo k prerušeniu obsluhy MHD v Ruskej Novej Vsi a v Kanaši. Z dôvodu neprejazdnej komunikácie do týchto oblastí nepremávali linky 14 a 46. Spoj linky 46 z Veľkej pošty o 10:30 hod. už bol vykonaný do Ruskej Novej Vsi. Obnovená už bola aj premávka linky 14 do Kanaša.

Linka 22 premávala len po zastávku Šidlovská. Linka 11 premávala po dočasnej náhradnej trase cez Solivarskú ulicu, spoje tejto linky zároveň nezachádzali na Rúrky, končili na zastávke Rázcestie Rúrky. 

Zdroj: presov.sk