Skip to content
Menu
Menu

Ako prví pomáhali z horiaceho pekla

Prečítať článok

Koncom novembra sa stala v Prešove tragická udalosť. V jednom z bytových domov na Prostějovskej ulici horelo. Nešťastný večer mal žiaľ dve obete.

Po obdržaní informácie z operačného strediska policajná hliadka vyrazila okamžite na miesto. Obrázky hrôzy a beznádeje bezmála po troch rokoch opäť ožili. Privolaní policajti však napriek šľahajúcim plameňom a kriku vyľakaných obyvateľov domu nestratili duchaprítomnosť.

Vďaka rýchlej reakcii hliadky Obvodného oddelenia PZ Prešov – Sever v zložení ppor. Matúš Mikula a nstržm. Katarína Kurimská, ktorí boli na mieste ako prví a následne ďalšej hliadky Obvodného oddelenia PZ Prešov – Sever v zložení nstržm. Kristián Žilka a nstržm. PhDr. Klaudia Komorníková sa podarilo zabrániť ďalším stratám na ľudských životoch a zachrániť životy ďalších ľudí, ktorí boli požiarom ohrození.

Policajti prvej hliadky vošli do bytového domu a okamžite po spozorovaní veľkých plameňov začali s evakuáciou ľudí a kontaktovali hasičov. Na ôsmom poschodí bolo obrovské zadymenie, no aj napriek tomu, že to bolo takmer fyzicky nemožné, alarmovali ľudí naľavo od horiaceho bytu a ďalších bytov na poschodí.

Druhá hliadka dorazila na miesto nešťastia spoločne s prvou posádkou hasičov a pomáhali ako sa dalo. Pomáhali vynášať hasičom potrebné veci na hasenie. Potom utekali pomôcť prvej hliadke s evakuáciou.

Aj napriek ich veľkej snahe sa nepodarilo zachrániť život manželom bývajúcim v horiacom byte. No práve vďaka ich snahe, sa podarilo zachrániť život ďalším obyvateľom bytovky.

Zdroj : Polícia SR-Prešovský kraj