Skip to content
Menu
Menu

V Ekoparku bude popoludnie venované seniorom

V Ekoparku Holá Hora sa dnes stretne približne 600 prešovských seniorov. Mesto Prešov pre nich pripravilo zaujímavý kultúrny program a príjemné posedenie v prostredí prírody. 

Pondelkové popoludnie v Ekoparku Holá Hora bude patriť seniorom zo všetkých seniorských organizácií na území Prešova vrátane zariadení v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta. Kultúrne podujatie pre seniorov sa uskutoční po takmer dvojročnej pauze, ktorú si vyžiadala pandémia a s ňou súvisiace obmedzenia.

„Seniorské posedenie sme zvyčajne plánujeme na október, ktorý je mesiacom úcty k starším. Tento raz sme sa však rozhodli pripraviť im spoločné popoludnie o čosi skôr, nakoľko nevieme ako sa vyvinie epidemiologická situácia v našom okrese. Týmto spôsobom sa im chceme aspoň symbolicky zavďačiť za všetko čo počas svojho života urobili pre naše mesto a dopriať im príjemne strávený čas v spoločnosti rovesníkov z rôznych kútov nášho mesta,“ uviedla primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová.

 

Pre účastníkov je pripravený pestrý kultúrny program. Seniori sa môžu tešiť na vystúpenie hudobnej skupiny Cimbalowica, po ktorom je pripravená seniorská diskotéka s retro hitmi z minulého storočia. Chýbať nebude ani osviežujúce nealkoholické občerstvenie.

Súčasťou podujatia budú aj stánky, v ktorých predstavia seniori a hendikepovaní občania svoje handmade výrobky. Pôjde o ručne tkané koberce, vyšívané vankúše, umelecké šperky, mydlá či sviečky, ktoré vytvorili vďaka svojmu nadaniu a záľube v tvorivej činnosti.

Mesto Prešov okrem toho pripravuje pre seniorov už teraz aj ďalšie prekvapenie v podobe spoločenského podujatia v mesiaci október, ktoré sa uskutoční v prípade priaznivej epidemiologickej situácie.

Zdroj: presov.sk