Skip to content
Menu
Menu

V meste pribudla nová oddychová zóna aj parkovisko

Prečítať článok

(ako) – Vnútroblok na Ul. 17. novembra č. 126 – 130 získal nový vzhľad. Na obnovu však čakal takmer 60 rokov. Obyvateľom lokality po obnove pribudla oddychová zóna aj nové parkovacie miesta.

„Vnútroblok na Ul. 17. novembra patrí k najstarším v Prešove. Bytová výstavba je tu datovaná do roku 1960, a navyše sme blízko historického centra, preto si už aj tento priestor zaslúžil nový a modernejší vzhľad. Teším sa, že tu vznikli možnosti na trávenie voľného času pre všetky vekové kategórie. Deti sa môžu hrať na nových hojdačkách, mladí určite ocenia outdoor fitness prvky a naši seniori si v príjemnom prostredí môžu dopriať oddych a príjemné posedenie,“ uviedla primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová.

Vo vnútrobloku vyrástlo nové oplotené detské ihrisko s hojdačkou, trampolínou a lanovým kolotočom. Tiež outdoor fitness ihrisko a lavičky. Celý priestor vnútrobloku prepájajú nové dláždené chodníky a pribudli aj stojiská pre smetné nádoby. Vodiči tu môžu zaparkovať na 57 parkovacích miestach.

Mesto investovalo vyše 80-tisíc eur

Spevnené plochy, teda asfaltovú cestu, všetky parkovacie miesta a stojiská pre kontajnery realizovala spoločnosť EUROVIA SK, a. s. Celkové náklady prvej časti revitalizácie vnútrobloku predstavujú 81 119,50 eur vrátane DPH. Radnica  túto časť financovala z mestského rozpočtu.

Druhú časť tvorí park s detským ihriskom, fitness ihriskom a zeleňou, ktorý realizovala spoločnosť EKOPRIM, s. r. o. Táto stavebná časť je podporená z Európskeho fondu regionálneho rozvoja v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu, na základe schváleného projektu „Revitalizácia vnútrobloku Ul. 17 novembra 126 – 130“. Celkové stavebné náklady na realizáciu druhej časti stáli 90 185,94 eur, vrátane DPH.

Foto: Prešov.sk