Skip to content
Menu
Menu

Vo Svidníku našli stokilovú leteckú bombu, ľudí museli evakuovať

Prečítať článok

(ako) – Včera podvečer, krátko po 18-tej oznámil na linku 158 muž zo Svidníka, že na svojom súkromnom pozemku našiel muníciu. Našiel ju počas výkopových prác pri rozostavanom rodinnom dome.

Operačný dôstojník na miesto nálezu okamžite vyslal policajnú hliadku. Miesto zabezpečili a privolali pyrotechnika z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove. Ten po príchode na miesto a po vykonaní obhliadky munície určil, že ide o leteckú bombu typ FAB 100 z obdobia druhej svetovej vojny.

„Pyrotechnik nariadil evakuáciu obyvateľov priľahlých rodinných domov v okruhu 250 metrov od miesta nálezu. Evakuovaných bolo približne 180 obyvateľov. Muníciu za pomoci techniky prevzal pyrotechnik a za doprovodu policajných hliadok bola prevezená z miesta nálezu na likvidáciu do obce Valaškovce,“ informuje prešovská krajská polícia na sociálnej sieti.

Polícia neustále zdôrazňuje nutnosť maximálnej opatrnosti pri náleze akéhokoľvek predmetu pripomínajúceho muníciu! Upozorňujeme občanov, aby s nájdenou muníciou nemanipulovali a nález okamžite ohlásili na linke 158.

V súvislosti s neodbornou manipuláciou s nájdenou muníciou už bolo v minulosti zaznamenaných veľa prípadov úrazov, či smrteľných zranení.

Foto KRPZ Prešov