Skip to content
Menu
Menu

Výtržníci zaútočili na policajtov v službe 

Prečítať článok

(ako) – Počas uplynulého víkendu dvaja výtržníci útočili na policajtov v službe. V prvom prípade obvinil humenský vyšetrovateľ 30 ročného muža z Papína (okres Humenné) z prečinu útoku na verejného činiteľa a prečinu výtržníctva. V druhom prípade išlo o 25-ročného muža z obce Kalša (okres Košice okolie).

Počas noci z piatka na sobotu boli policajti vyslaní k jednej z pivárni v Humennom, kde malo dochádzať k fyzickému napádaniu.

„Počas preverovania udalosti na mieste sa obvinený rozbehol k policajtke a päsťou ju udrel do tváre, čím jej spôsobil zranenie s dobou liečenia do 7 dní. Policajti muža zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia,“ informuje prešovská krajská polícia na sociálnej sieti.

K druhému útoku došlo v Prešove. Vyšetrovateľ obvinil z prečinu útoku na verejného činiteľa 25 ročného muža z obce Kalša.  V piatok večer bola policajná hliadka vyslaná k jednému z rodinných domov na Maybaumovej ulici v Prešove, kde malo dochádzať k potýčke medzi obvineným, jeho priateľkou aj jej rodinou. Obvinený mal fyzicky napadnúť 24 ročnú priateľku, aj jej rodičov. Zároveň sa im mal vyhrážať zabitím.

„Vo chvíli, keď policajti voči mužovi chceli použiť donucovacie prostriedky, napadol aj ich. Jedného kopol do hrudníka a udrel do nohy, rebier a ramena a druhého udrel do líca a poranil mu zápästie. Vyšetrovateľ obvineného zadržal a umiestnil do cely policajného zaistenia. Muž zároveň čelí aj trestnému stíhaniu pre prečin nebezpečného vyhrážania,“ uviedla prešovská polícia.

Obaja obvinení tak použili násilie v úmysle pôsobiť na výkon právomoci verejného činiteľa.

Ilustračné foto: KRPZ Prešov