Skip to content
Menu
Menu

Zadržali mladíka, mal pri sebe drogy

(pv) – Vyšetrovateľ v Kežmarku vzniesol obvinenie 21-ročnému mužovi zo zločinu nedovolená výroba omamných a psychotropných látok, jedov, alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi. Obvinenému v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

Začiatkom januára bolo policajnou hliadkou zastavené vozidlo v obci Tvarožná a vodič bol podrobený kontrole, pri ktorej mu z ľadvinky vypadol na zem poskladaný papierik. Vodič uviedol, že je tam marihuana.

Nasledovala prehliadka priestorov osobného vozidla, pri ktorej boli nájdené a následne aj zaistené ďalšie veci. Išlo o sušinu zelenej farby či bielu kryštalickú látku zabelené v rôznych obaloch a striekačkách. Okrem toho sa vo vozidle našla aj kovová fajka a okrúhla drvička.

Pri osobnej prehliadke u vodiča bolo nájdených niekoľko striekačiek s bielou kryštalickou látkou ako aj rôzne balenia zelenej sušiny. Uviedol ale, že tieto látky chcel sám užívať ako aj ich predávať iným osobám. Kežmarský vyšetrovateľ na obvineného spracoval podnet na podanie návrhu na jeho vzatie do väzby.

Foto: KRPZ Prešov