Skip to content
Menu
Menu

Zimný štadión má novú rolbu

Prečítať článok

V poradí druhá rolba na úpravu ľadovej plochy opäť skvalitní herné podmienky a posunie tak prešovský hokejový stánok na vyššiu úroveň.

Prešovským hokejovým extraligistom z klubu HC MV Transport Prešov, sa bude počas tréningov a zápasov na domácom ľade hrať opäť o čosi lepšie. Aj za pomoci mesta Prešov privítali hráči a členovia klubu v povestnej šatni novú členku. Stala sa ňou úplne nová strieborná rolba, ktorá dostala meno Shira.

Doplnila tak technické zázemie prešovskej ICE Arény, ktoré už jednou modernou rolbou menom Mammoth disponovalo. Počas hokejových stretnutí je potrebné zabezpečiť stálu kvalitu ľadu, ktoré vyžaduje aj vedenie Tipos Extraligy a preto je nutné disponovať ďalšou technickou zálohou v podobe druhého stroja.

Novú rolbu na úpravu ľadu Shira, vyrobila renomovaná firma WM Technics z Nemecka. Svojou výbavou umožňuje úpravu plochy až do veľkosti 1.800 m2 a diaľkové riadenie pomocou funkcie tzv. autopilota. Pohon celého stroja zabezpečujú výkonné elektromotory, ktoré poháňa lítiová batéria. Prevádzka v uzavretých priestoroch štadióna je tichá a počas nej nevznikajú žiadne exhaláty.

Príchod novej techniky na pôdu štadióna z roku 1967, ktorý len prednedávnom prešiel zásadnou rekonštrukciou, je ďalším významným krokom k podpore a skvalitneniu podmienok pre hráčov a divákov, ktorí na extraligové zápasy na pôde metropoly Šariša dlhé roky čakali. Ďalšou novinkou, ktorá na štadióne pribudne, bude multimediálna kocka.

Jakub Marton
Ilustračné foto: FB