Skip to content
Menu
Menu

Prešovčania pomáhajú deťom, seniorom i onkologickým pacientom

Prečítať článok

Počas tohtoročného #GivingTuesday sme v Prešove vyzbierali zimné čiapky, šály, rukavice, ale aj mikulášske sladkosti.  Vďaka dobru a štedrosti všetkých darcov pomôžeme deťom, seniorom, ľuďom bez domova i onkologickým pacientom.

Mesto Prešov sa aj tento rok zapojilo do iniciatívy #GivingTuesday. Z vyzbieraných vecí pripravíme balíčky, vďaka ktorým opäť vyčarujeme na Deň sv. Mikuláša úsmevy. Balíčky počas decembra postupne doručíme tým, ktorí to najviac potrebujú.

V jednotlivých balíčkoch sú zabalené najmä teplé čiapky, šály a rukavice na zimu, ale nechýbajú ani sladkosti, ktoré na Mikuláša potešia malých i veľkých. Vďaka všetkým, ktorí sa do zbierky #GivingTuesday zapojili, môžeme tento rok potešiť 160 detí s autizmom, vyše sto ľudí bez domova, 150 onkologicky chorých ľudí a viac ako 400 seniorov v Prešove. Všetkým darcom ešte raz srdečne ďakujeme.

S pomáhaním však pokračujeme ďalej – Mestský úrad v Prešove môžete naďalej kontaktovať v prípade, ak vo svojom okolí poznáte rodinu s deťmi, jednotlivca, osobu ŤZP, osobu v hmotnej núdzi, seniora či invalidného dôchodcu, ktorí sa ocitli v nepriaznivej situácii a potrebujú pomoc.

Kontakty nájdete aj TU: https://www.presov.sk/mikulas-v-presove-prinesie-dobro-a-lasku-mesto-presov-sa-opat-zapaja-do-kampane–givingtuesday-oznam/mid/491237/.html

Zdroj: presov.sk