Skip to content
Menu
Menu

Členovia Bezpečnostnej rady predstavia prvé návrhy opatrení po atentáte na Fica, uviedol Kaliňák (video)

Prečítať článok

21.5.2024 (SITA.sk) – Po stredajšom plánovanom zasadnutí Bezpečnostnej rady SR sa dozvieme, aká je aktuálna situácia po atentáte na Roberta Fica, o ktorej budeme určite informovať a predstavíme aj prípadné prvé návrhy opatrení.

Uviedol to pre agentúru SITA podpredseda vlády a minister obrany SR Robert Kaliňák (Smer-SD) s tým, že plánujú kroky pre upokojenie situácie.

Možno, že predbiehame. Ale hovoríme o návrhoch zmien, ktoré budú súvisieť so širokou diskusiou o tom, ako predchádzať takým situáciám, aby sa vôbec stali. Určite sa sústredíme na nenávistné prejavy, vyhrážky, útoky a aj na verbálne útoky voči životu a zdraviu, ktoré sú už aj dnes chránené, ale nie vždy sa za nimi nachádza nejaká silnejšia, efektívnejšia represia,“ povedal Kaliňák.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Streľba na premiéra Roberta Fica (fotografie)

Na otázku, či Bezpečnostná rada plánuje aj niečo robiť s verejnými zoskupeniami ľudí, nakoľko sa často poukazovalo, že tam sa vyhrocovala situácia, Kaliňák pre agentúru SITA odvetil, že nechce „nahrádzať ministra vnútra, čiže zajtra sa môžete spýtať na bezpečnostnej rade.“

A áno, samozrejme, tie najcitlivejšie veci, ktoré vnímame, budeme chcieť určite diskutovať. Ale vždy bojujete s tou hranicou, niekde medzi slobodou prejavu, ktorá je hodnotná a dajme tomu ochranou osobnosti, ale nie v nejakej agresívnej forme útoku,“ uzavrel minister obrany.

https://cdnv.sita.sk/sites/34/2017/05/vid-20240521-wa0006.mp4

Viac k témam: podpredseda vlády, Streľba na premiéra Roberta Fica v Handlovej
Zdroj: SITA.sk – Členovia Bezpečnostnej rady predstavia prvé návrhy opatrení po atentáte na Fica, uviedol Kaliňák (video) © SITA Všetky práva vyhradené.