Skip to content
Menu
Menu

Pápež František vyzval na urgentnú humanitárnu pomoc pre Pásmo Gazy aj na okamžité prijatie návrhov na prímerie

Prečítať článok

9.6.2024 (SITA.sk) – Pápež František v nedeľu vyzval na urýchlené dodávky humanitárnej pomoci Palestínčanom v Pásme Gaze a Izrael a palestínske hnutie Hamas na okamžité prijatie návrhov na prímerie a prepustenie rukojemníkov.

Počas nedeľného poludňajšieho požehnania zároveň poďakoval Jordánsku, ktoré bude tento týždeň hostiť medzinárodnú konferenciu o humanitárnej pomoci pre Palestínčanov.

Izraelsko-palestínsky konflikt

Nabádam medzinárodné spoločenstvo, aby urýchlene konalo a všetkými prostriedkami prišlo na pomoc ľuďom v Gaze, ktorí sú vyčerpaní vojnou,“ povedal pápež.

František pripomenul, že v sobotu uplynulo desať rokov od modlitby za mier, ktorú hostil vo Vatikánskych záhradách za účasti vtedajšieho izraelského prezidenta Šimona Peresa a palestínskeho lídra Mahmúda Abbása.

Pápež podporil návrhy na prímerie a vyjadril nádej, že podmienky rýchlo akceptujú obe strany, hoci uznal, že vyjednávania „nie sú ľahké“.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Izraelsko-palestínsky konflikt 2023 (fotografie)

Viac k témam: Humanitárna pomoc, Izraelsko-palestínsky konflikt, Zahraničie
Zdroj: SITA.sk – Pápež František vyzval na urgentnú humanitárnu pomoc pre Pásmo Gazy aj na okamžité prijatie návrhov na prímerie © SITA Všetky práva vyhradené.