Skip to content
Menu
Menu

Bratislavská vodárenská spoločnosť má nového riaditeľa, komisia vyberala spomedzi 27 kandidátov

Prečítať článok

17.6.2024 (SITA.sk) – Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS) má nového predsedu predstavenstva a generálneho riaditeľa. Ladislav Kizak vo funkcii nahrádza Ivana Peschla, ktorý vo firme ukončil svoje dočasné pôsobenie. Výmena na tejto pozícii nastala na základe pondelkového rozhodnutia Valného zhromaždenia BVS a po zrealizovaní transparentného výberového konania, ktoré organizovalo mesto Bratislava ako hlavný akcionár BVS.

Na začiatku svojho mandátu som sľúbil, že sa budem sústrediť na nastavenie procesov, investície do infraštruktúry a na skvalitňovanie služieb pre zákazníkov. Intenzívne sme pracovali na tvorbe novej vízie a stratégie. Po dôkladnej analýze a pomenovaní rizík sa nám podarilo napríklad zaviesť nový systém obstarávania a nákupu, zdôrazniť význam komunitných a environmentálnych projektov alebo nastaviť ďalšie procesy v znižovaní únikov vody,“ zhodnotil svoje pôsobenie odchádzajúci riaditeľ Peschl.

Ladislava Kizaka vybrala komisia spomedzi 27 kandidátov. V BVS pôsobí od roku 2019. Začínal ako riaditeľ úseku obchodných vzťahov, v januári 2022 sa stal výrobným riaditeľom.

Máme pred sebou veľa práce a naozaj veľké výzvy v mnohých oblastiach,” skonštatoval novovymenovaný generálny riaditeľ. „Môj predchodca Ivan Peschl urobil množstvo dobrej práce, na ktorú určite nadviažem. Ďakujem za dôveru výberovej komisie a akcionárov,“ uzavrel Kizak.

Hlavnou činnosťou BVS je výroba a distribúcia pitnej vody a odvádzanie a čistenie odpadových vôd. Spoločnosť poskytuje svoje služby pre viac než 700-tisíc ľudí z Bratislavy, ako aj zo siedmich okresov na Záhorí a v okolí hlavného mesta. Vodou zásobuje 97 % obyvateľov žijúcich v tomto spádovom území. Prevádzkuje desiatky vodárenských zdrojov a objektov, vyše tritisíc kilometrov verejných vodovodných i tisícpäťsto kilometrov verejných kanalizačných sietí.

Viac k témam: nový riaditeľ, Výberové konanie
Zdroj: SITA.sk – Bratislavská vodárenská spoločnosť má nového riaditeľa, komisia vyberala spomedzi 27 kandidátov © SITA Všetky práva vyhradené.