Skip to content
Menu
Menu

Keď to robím takto, moja svokra z toho vždy šaleje. Je jemná a šťavnatá

Prečítať článok

18.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Angelika Heine).

Príprava mäsa môže byť celkom zábavná a zaujímavá činnosť. Stačí dodržať pár pravidiel a bude to najchutnejšie na svete. Tým, že ich pripravíme podľa tohto receptu, môžeme zaručiť, že každý, kto ich vyskúša, sa bude pýtať na recept. Presvedčte sa sami.

Recept na cigánsku krkovičku.
Foto: shutterstock/Angelika Heine

Veľa ľudí už počulo o cigánskej krkovičke. Tento recept je známy a veľmi obľúbený u mnohých ľudí. Niet sa čomu čudovať, veď jeho implementácia nie je najťažšia a zvládne ju aj začínajúci hostiteľ. Táto verzia krkovičky je atraktívna aj tým, že sa pripravuje prakticky v jednom jedle. Na to potrebujete nádobu do rúry, ktorá bude neskôr obsahovať nielen plátky mäsa, ale aj zeleninu.

Tajomstvom tohto jedla nie je jeho jednoduchosť. Aby to vyšlo, musíte venovať osobitnú pozornosť marináde. Je kľúčom a dáva pikantnú chuť. Tento efekt má na svedomí horčica, bez ktorej by celé jedlo stratilo svoj charakter.

Recept na cigánsku krkovičku

Ingrediencie

2 kg bravčovej krkovičky,

Paprika,

žltá paprika,

300 g húb,

2 stredné cibule,

4 strúčiky cesnaku,

200 ml kečupu,

3 lyžice pikantnej horčice,

2 čajové lyžičky paradajkového pretlaku,

2 polievkové lyžice pšeničnej múky,

150 ml vody,

olej,

lyžička sušenej majoránky,

lyžička sladkej papriky,

pol lyžičky mletej papriky,

soľ,

čierne korenie.

Spôsob prípravy

Bravčovú krkovičku nakrájame na plátky hrubé asi 1,5 cm. Mäso položíme na dosku vystlanú fóliou a vareškou ho jemne roztlačíme. Opakujte operáciu s každým plátkom.

Do misky nalejeme 100 ml oleja, pridáme dve lyžičky horčice a pridáme majorán, soľ, korenie a obe paprikové prášky. Poriadne premiešame a potom celú bravčovú krkovičku namočíme do pripravenej marinády. Nechajte ju tak asi hodinu, najlepšie je mäso vložiť do chladničky.

Po uplynutí tejto doby nasypeme múku do misky a obaľme v nej každý plátok mäsa. Na panvici rozohrejeme 4 lyžice oleja, a keď je tuk dostatočne rozpálený, opečieme na ňom bravčovú krkovičku. Z oboch strán by mala mať zlatú farbu. Po vyprážaní preložíme do nádoby vhodnej do rúry.

Čerstvé papriky aj huby dôkladne umyte. Huby nakrájame na plátky, papriku zbavíme semienok a nakrájame na veľké kocky. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame na plátky.

Na mäso postupne ukladáme pripravenú zeleninu, čím vytvárame vrstvy. V samostatnej miske zmiešajte horčicu, paradajkový pretlak, kečup a vodu. Zmes nalejeme na vrch a rovnomerne rozotrieme po celej ploche.

Misku prikryjeme alobalom alebo pokrievkou, vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme asi 1,5 hodiny. 15 minút pred uplynutím času odstráňte pokrievku a nechajte vrch riadne zapiecť.
Podávajte teplé. Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Najjarnejšia polievka, akú som kedy videla. Šťaveľová polievka sa môže schovať

Urobte z nich drobnosť a prekvapte svoju rodinu. Vôňa sa bude šíriť po celom dome

The post Keď to robím takto, moja svokra z toho vždy šaleje. Je jemná a šťavnatá appeared first on Vášeň v tebe.