Skip to content
Menu
Menu

Prišla jar a priniesla špargľu. Nevarte, nepečte, hoďte na panvicu. 10 minút a máte hotovo

Prečítať článok

20.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Zapylaiev Kostiantyn).

Mnohí z nás čakajú, kedy sa v obchode objaví špargľa. Je to skutočná jarná hviezda. Musíte však vedieť, ako ju pripraviť, aby bola chutná. Tu je môj spoľahlivý a rýchly spôsob.

Ako pripraviť dokonalú špargľu na panvici?
Foto: shutterstock/Zapylaiev Kostiantyn

Špargľu zvyčajne podávam opečenú so slaninou a potom poliatu bešamelom. Keď som však zistila, že je možné pripraviť ju na panvici, rozhodla som sa to vyskúšať. A už nikdy nebudem robiť inak. Nebudem strácať čas a špiniť plech na pečenie.

Šialene chutná špargľa z panvice. Neodolateľné a hotové za okamih

Ako pripraviť dokonalú špargľu na panvici? Ukazuje sa, že je to triviálny a rýchly spôsob. A vyprážaná špargľa bude mať chrumkavú šupku a mäkký stred. Oplatí sa pustiť do prípravy, pretože hoci sa sezóna ešte len začala, nebude trvať dlho – do konca júna.

Ingrediencie:

zelená špargľa,

5 lyžíc masla,

2 strúčiky cesnaku,

soľ,

korenie,

tymián.

Spôsob prípravy:

Špargľu umyjte a osušte. Potom odstráňte drevnaté konce. Na to nepotrebujete nôž. Stačí ich uchopiť z oboch strán a odlomiť asi 1/3 výšky.

Vo veľkej panvici rozpustite maslo a znížte teplotu.

Špargľu opekajte z oboch strán po tri minúty.

Ku koncu smaženia pridajte na plátky nakrájaný cesnak a korenie.

Podávajte s vašou obľúbenou prílohou – ja som si vybrala zemiaky a bešamel. Niekedy podávam aj so zemiakmi a vyprážaným vajíčkom. Dobrú chuť!

Špargľa – prečo to stojí za to? Užívajte si sezónu, koľko vám peňaženka dovolí

Špargľa je zelenina, ktorú sa oplatí zaradiť do jedálnička. Je vynikajúcim zdrojom vitamínov a minerálov. Kyselina listová obsiahnutá v špargli pomáha regenerovať organizmus a má priaznivý vplyv na obehový systém. Vitamíny C a E sú zodpovedné za zlepšenie stavu pokožky, vlasov a nechtov. Vápnik a fosfor obsiahnuté v špargli posilňujú zuby a kosti. A to nie je koniec pozitívnych účinkov tejto zeleniny.

Špargľa obsahuje kyselinu listovú, vitamíny C a E, vápnik a fosfor.
Foto: pexels/Aphiwat chuangchoem

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Takáto špargľa zmizne z tanierov za pár minút. Ja ju podávam s týmito prísadami, vychádzajú šialene

Špargľu nemusíte variť ani piecť. Najlepšia je z pohára – na večeru a šaláty

The post Prišla jar a priniesla špargľu. Nevarte, nepečte, hoďte na panvicu. 10 minút a máte hotovo appeared first on Vášeň v tebe.